Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Inundaţii devastatoare în oraşul istoric Petra. Sute de turişti au fost evacuaţi

Inundaţii devastatoare în oraşul istoric Petra. Zeci de turişti au fost evacuaţi de urgenţă după ce situl arheologic a început să se umple de apă în urma ploilor abundente din ultimele zile.

de Redactia Observator

la 28.12.2022 , 20:07

Autorităţile au trimis mai multe maşini pentru a-i transporta de urgenţă în locuri sigure. Considerată una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, Petra a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO şi atrage an de an milioane de  vizitatori. 

Ploi torenţiale la Petra

Ploi torenţiale au lovit părţi din regiunea arabă în ultimele câteva zile, provocând viituri şi rare averse cu grindină în unele zone, informează DPA, relatează Agerpres. În Iordania, viiturile provocate de ploile torenţiale au dus la evacuarea a sute de turişti străini din situl arheologic Petra, a raportat presa iordaniană.

Vezi și

"Cantitatea de ploaie care a căzut în oraş a fost prea mare şi a dus la viituri", a declarat responsabilul local Sulaiman al-Farjat, potrivit ziarului iordanian Addustour. Nu au fost raportate victime.

Rare averse cu grindină au fost raportate în Kuweit, după ce această ţară din Golf bogată în petrol a fost lovită marţi de ploi abundente. Ploile căzute miercuri au dus la închiderea şcolilor din Muscat, capitala Omanului, o altă ţară din Golf afectată de ploi care au dus la blocarea traficului în unele zone.

Săptămâna trecută, în filmuleţe postate online se puteau vedea maşini măturate de inundaţiile provocate de ploile abundente în oraşul Mecca din Arabia Saudită, cel mai sfânt loc al islamului. Autorităţile au declarat că nu au existat victime.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Inundaţii devastatoare în oraşul istoric Petra. Sute de turişti au fost evacuaţi