Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Inundaţii istorice în Nepal. 170 de persoane au murit şi alte 40 sunt dispărute, după ce viitura a măturat capitala Kathmandu

Ploile au adus inundaţii şi alunecări de teren devastatoare în Nepal. Până acum, 170 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viitură.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 09:18

Ministerul de Interne din Nepal a declarat că 170 de persoane au fost ucise în întreaga ţară, iar alte 42 sunt încă dispărute.

Inundaţii istorice

Capitala Kathmandu a fost puternic afectată, cu cartiere întregi inundate şi autostrăzi importante avariate. Kumar Tamang, un locuitor al unei localităţi din apropierea unui râu, a descris situaţia dramatică: „Nici măcar nu am putut deschide uşile casei noastre, erau înfundate cu noroi. Ieri ne era teamă că apa ne va ucide, dar astăzi nu mai avem apă să curăţăm".

Vezi și

Departamentul de Hidrologie şi Meteorologie a anunţat că staţia de la aeroportul din Kathmandu a înregistrat aproximativ 240 de milimetri de ploaie în 24 de ore, cea mai mare cantitate din 2002.. Unele surse locale sugerează că ar putea fi cel mai mare nivel de precipitaţii din 1970.

Între timp, în Grecia, un incendiu de vegetaţie a izbucnit în regiunea Peloponez. Focul arde într-o râpă, extrem de greu accesibilă. Peste 200 de pompieri au fost mobilizaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Ştiri externe » Inundaţii istorice în Nepal. 170 de persoane au murit şi alte 40 sunt dispărute, după ce viitura a măturat capitala Kathmandu