Invazie masivă a miliarde de lăcuste în Africa de Est și Pakistan
Conform oficialilor Națiunilor Unite, grav afectate sunt Etiopia, Somalia, Kenya, Tanzania și Uganda. Cei de la ONU spun că aceste țări au fost invadate de sute de miliarde de lăcuste, care s-ar putea înmulți amenințător.
- Miliarde de lăcuste fac prăpăd în țările din Africa de Est.
- Cu o invazie de lăcuste se confruntă și Pakistanul.
O invazie masivă de lăcuste care are loc în această perioadă în Africa de Est stârnește îngrijorare la nivel internațional. Cu un fenomen similar se confruntă și Pakistanul. Roiurile au devastat suprafețe mari cultivate, distrugând recoltele.
Organizația pentru Alimentație și Agricultură a ONU, FAO, transmite că în estul Africii ar putea fi nevoie de un ajutor alimentar masiv din cauza distrugerilor provocate de invazia de lăcuste.
Lăcustele se pot înmulți de 500 de ori
Conform oficialilor Națiunilor Unite, grav afectate sunt Etiopia, Somalia, Kenya, Tanzania și Uganda. Cei de la ONU spun că aceste țări au fost invadate de sute de miliarde de lăcuste, care s-ar putea înmulți amenințător.
- Ce pot face țările lumii pentru a atenua tarifele vamale impuse de Trump: Nu va fi eficient ca lumea să riposteze
- Schema prin care un tată şi fiul său de 17 ani au "fentat" nota de plată la 40 de restaurante din Franţa. Cei...
- Șapte oameni au murit în urma tornadelor care au devastat SUA în ultimele zile. Mai multe state americane au...
- Macron cere suspendarea investiţiilor în SUA după tarifele vamale impuse de Trump
- Cine sunt "câștigătorii" din Europa după războiul comercial declanșat de Donald Trump
Potrivit BBC, FAO spune că insectele se înmulțesc atât de repede, încât în luna iunie ar putea fi de 500 de ori mai multe.

Recolte distruse în 30 de secunde
Situația e cu atât mai gravă, cu cât eforturile de combatere a invaziei lăcustelor s-au dovedit până acum a fi total ineficiente. Împrăștierea pe cale aeriană a pesticidelor este cea mai eficientă cale de combatere, dar niciuna dintre aceste țări afectate nu are resursele necesare, mai spun specialiștii.
Conform postului canadian CBC, în Kenya, lăcustele pot devora un câmp cu recolte în doar 30 de secunde. Săptămâna trecută, regiunea de est a acestei țări nu era afectată de invazie. Acum, zone uriașe au fost deja răvășite de insecte.
Risc de foamete
FAO a lansat un apel către comunitatea internațională pentru a furniza un ajutor de 76 de milioane de dolari, pentru a putea finanța combaterea cu pesticide a invaziei.
The UN body has now called on the international community to provide nearly $76m (£58m) to fund the spraying of the affected areas with insecticide.
Milioane de lăcuste și în Pakistan
Și în Pakistan este o masivă invazie de lăcuste. Potrivit Daily Mail, la începutul lui februarie, guvernul a decretat stare de urgență din cauza distrugerilor provocate de sute de milioane de insecte, care au năvălit în regiunile din estul țării.

Autoritățile spun că este cea mai gravă invazie de lăcuste din ultimii 20 de ani în această țară.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰