Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Iranul interzice dispozitivele de comunicaţii după exploziile pagerelor din Liban

Iranul a interzis folosirea dispozitivelor de comunicații după atacurile recente care au provocat explozii la mii de pagere și stații de emisie-recepție folosite de Hezbollah în Liban, scrie Reuters, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 23.09.2024 , 12:00

Iranul interzice dispozitivele de comunicaţii după exploziile pagerelor din Liban Iranul interzice dispozitivele de comunicaţii după exploziile pagerelor din Liban - Profimedia

Gărzile Revoluționare ale Iranului (IRGC) au ordonat tuturor membrilor să înceteze folosirea dispozitivelor de comunicații, după ce mii de pagere și stații de emisie-recepție folosite de Hezbollah în Liban au explodat săptămâna trecută în atacuri mortale, scrie Reuters în exclusivitate.

Iranul verifică toate dispozitivele de comunicaţii

Doi oficiali iranieni de securitate au declarat pentru Reuters că o operațiune de amploare este în curs de desfășurare pentru a inspecta toate echipamentele, nu doar cele de comunicații.

Articolul continuă după reclamă

Oficialii au menționat că dispozitivele erau fie produse local, fie importate din China și Rusia, existând suspiciuni cu privire la infiltrarea agenților israelieni.

Pe acelaşi subiect

Atacurile de săptămâna trecută au detonat pagere și stații de emisie-recepție în zonele controlate de Hezbollah, ucigând 39 de persoane și rănind mai bine de 3.000.

Libanul și Hezbollah au acuzat Israelul pentru aceste atacuri, însă Israelul nu a confirmat, dar nici negat implicarea.

Iranul și-a sporti măsurile de securitate, în special în jurul facilităților nucleare și rachetelor. În prezent, Gărzile Revoluționare colaborează cu experți din Hezbollah pentru a analiza dispozitivele care au explodat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi avut vreodată probleme medicale după ce aţi cumpărat haine de la second hand?
Observator » Ştiri externe » Iranul interzice dispozitivele de comunicaţii după exploziile pagerelor din Liban