Antena Meniu Search
x

Iranul susţine că a forţat ieşirea la suprafaţă a unui submarin american, la intrarea în Golful Persic: "Şi-a corectat direcţia după ce a fost avertizat"

Forţele navale iraniene au raportat, joi, un incident cu un submarin militar american produs la intrarea în Golful Persic, pe fondul tensiunilor generate de programul nuclear iranian şi de susţinerea pe care Iranul o oferă Rusiei, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 13:58

Iranul susţine că a forţat ieşirea la suprafaţă a unui submarin american, la intrarea în Golful Persic: "Şi-a corectat direcţia după ce a fost avertizat"
- Profimedia - imagine ilustrativă

Autorităţile militare iraniene susţin că au forţat ieşirea la suprafaţă a unui submarin american în Strâmtoarea Ormuz, la intrarea în Golful Persic.

"Un submarin american se apropia, sub suprafaţa apei, dar submarinul iranian Fateh l-a detectat şi a efectuat manevre pentru a-l forţa să iasă la suprafaţă, în timp ce traversa Strâmtoarea Ormuz. Submarinul american intrase în apele teritoriale iraniene, dar şi-a corectat direcţia după ce a fost avertizat", a afirmat Shahram Irani, un comandant din cadrul Forţelor Navale iraniene, citat de agenţia Reuters.

Forţele Navale americane au anunţat săptămâna trecută că submarinul militar cu propulsie nucleară Florida, dotat cu sisteme de rachete, se află în Orientul Mijlociu, pentru a oferi susţinere Flotei a V-a a SUA, staţionată în Bahrain.

Incidentul de joi intervine pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Teheran. Iranul este vizat de sancţiuni internaţionale din cauza programului nuclear şi a furnizării de armament Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Iranul susţine că a forţat ieşirea la suprafaţă a unui submarin american, la intrarea în Golful Persic: "Şi-a corectat direcţia după ce a fost avertizat"