Antena Meniu Search
x

Ironia sorţii. Pilotul care a zburat în spaţiu alături de actorul din "Star Trek", la bordul capsulei Blue Origin, a murit într-un accident de avion

Glen de Vries, care a călătorit în spaţiu luna trecută alături de actorul William Shatner, a murit într-un accident de avion, potrivit Associated Press, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 13.11.2021, 11:45

Ironia sorţii. Pilotul care a zburat în spaţiu alături de actorul din "Star Trek", la bordul capsulei Blue Origin, a murit într-un accident de avion
- Profimedia

De Vries, în vârstă de 49 de ani, co-fondator al Medidata Solutions şi în prezent vicepreşedinte al corporaţiei Dassault Systèmes, şi Thomas P. Fischer, în vârstă de 54 de ani, au murit după ce avionul lor s-a prăbuşit joi într-o pădure la nord de New Jersey, potrivit poliţiei. Ei se aflau la bordul unui avion Cessna 172 cu un singur motor. De Vries avea pregătire de pilot privat, iar Fischer deţinea o şcoală de pilotaj. Autorităţile nu au spus cine pilota avionul de mici dimensiuni.

De Vries a licitat pentru un loc în primul echipaj Blue Origin

În al doilea zbor spaţial cu echipaj uman al Blue Origin, din 13 octombrie, William Shatner a fost însoţit de trei persoane la bordul navei New Shepard: Audrey Powers, vicepreşedinte al Blue Origin; Chris Boshuizen, co-fondator al companiei Planet; şi Glen de Vries.

„O să îmi ia un timp până voi putea descrie. A fost incredibil”, a spus el după ce a primit din partea lui Jeff Bezos, fondatorul Blue Origin, insigna de astronaut al companiei. Vineri, Blue Origin a scris pe Twitter: „Suntem devastaţi să află de moartea subită a lui Glen de Vries. A adus atât de multă viaţă şi energie echipei Blue Origin şi colegilor săi din echipaj. Pasiunea lui pentru aviaţie, munca lui caritabilă şi dedicarea faţă de meseria lui vor fi mereu respectate şi admirate”.

De Vries a licitat pentru un loc în primul echipaj Blue Origin şi a cumpărat locul pentru a doua călătorie. El făcea parte şi din conducerea Carnegie Mellon University. Accidentul este anchetat de National Transportation Safety Board.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ironia sorţii. Pilotul care a zburat în spaţiu alături de actorul din "Star Trek", la bordul capsulei Blue Origin, a murit într-un accident de avion