Antena Meniu Search
x

Israelienii care nu îşi fac doza a treia de vaccin anti-COVID şi-ar putea pierde certificatul verde Covid

Israelienii care nu se vaccinează cu doza trei de vaccin anti-Covid și-ar putea pierde certificatul verde Covid. Noile reguli îi obligă inclusiv pe cei vindecați de boală să facă rapelul, pentru a fi eligibili pentru certificat.

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 18:50

Israelienii care nu îşi fac doza a treia de vaccin anti-COVID şi-ar putea pierde certificatul verde Covid
Israelienii care nu îşi fac doza a treia de vaccin anti-COVID şi-ar putea pierde certificatul verde Covid - Profimedia Images

Deşi neconfirmat încă de autorităţi, începând cu 3 octombrie, cei care nu au făcut doza a treia de vaccin la şase luni după a doua doză nu vor mai avea certificat verde, necesar pentru a intra în anumite localuri şi pentru a participa la anumite evenimente. Vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la Covid, conform Mediafax.   

De asemenea, noile reguli îi vor obliga pe cei care s-au vindecat de Covid să facă doza de rapel pentru a fi eligibili pentru certificatul verde.    

Cei cărora li se va retrage permisul verde săptămâna viitoare vor trebui să stea în carantină timp de cel puţin o săptămână dacă au fost în contact cu o persoană confirmată cu coronavirus.    

Peste un milion de israelieni și-ar putea pierde certificatul verde Covid

Astfel, peste un milion de israelieni vor pierde certificatul verde, când noile reguli intră în vigoare, respectiv duminică.    

Între timp, disputa premierului Bennett cu oficialii din domeniul sănătăţii continuă: „Respect foarte mult experţii medicali şi le apreciez munca, dar impunerea de noi restricţii asupra cetăţenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abţine în această etapă de la noi restricţii asupra populaţiei". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Israelienii care nu îşi fac doza a treia de vaccin anti-COVID şi-ar putea pierde certificatul verde Covid