Antena Meniu Search
x

Israelienii cer demisia lui Netanyahu. Sute de oameni au protestat în faţa locuinţei premierului

Război Israel - Hamas. Sute de oameni au protestat în faţa locuinţei premierului israelian Benjamin Netanyahu, cerând demisia acestuia. Au avut loc ciocniri între protestatari şi poliţie, trei persoane fiind arestate, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.11.2023, 14:07

Israelienii cer demisia lui Netanyahu. Sute de oameni au protestat în faţa locuinţei premierului
Israelienii cer demisia lui Netanyahu. Sute de oameni au protestat în faţa locuinţei premierului - Profimedia

Manifestanţii l-au îndemnat pe Netanyahu să aprobe un schimb pentru a-i elibera pe ostaticii din Fâşia Gaza şi l-au acuzat că se face responsabil de eşecurile în ce priveşte prevenirea şi răspunsul dat masacrelor comise de militanţi ai Hamas pe 7 octombrie în Israel.

Israelienii cer demisia lui Netanyahu

Au avut loc proteste anti-Netanyahu şi în alte oraşe. În centrul Tel Aviv-ului, mii de oameni s-au adunat într-o piaţă recent redenumită Piaţa Ostaticilor pentru a-şi demonstra sprijinul faţă de familiile celor peste 240 de ostatici deţinuţi de Hamas.

Reprezentanţi ai rudelor ostaticilor au cerut la rândul lor un schimb de prizonieri, după o recentă întâlnire cu premierul.

Potrivit Times of Israel, unele familii vor ca Netanyahu să ia în considerare o ofertă a Hamas de a-i elibera pe toţi ostaticii israelieni în schimbul tuturor militanţilor Hamas deţinuţi de Israel, ofertă respinsă de administraţia Netanyahu, care a rezistat de asemenea apelurilor la o pauză umanitară în conflict, în absenţa eliberării ostaticilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Israelienii cer demisia lui Netanyahu. Sute de oameni au protestat în faţa locuinţei premierului