Meniu
Search
x

Israelul îi împrumută pe palestinieni cu un milion de doze de vaccin Pfizer, aflate pe punctul de a expira

Israelul urmează să furnizeze Autorităţii Palestiniene (AP) un milion de doze de vaccin împotriva Covid-19 - aflate pe punctul de a se perima -, în baza unui acord între cele două părţi, anunţă vineri autorităţile israeliene.

De Ana Maria Ghiarasim la 18.06.2021, 13:02

”Israelul a semnat un acord cu Autoritatea Palestiniană şi va furniza aproximativ un milion de doze de vaccin Pfizer, aflate pe punctul de a se perima, şi va primi în schimb doze pe care societatea Pfizer urma să le trimită Autorităţii Palestiniene”, anunţă într-un comunicat comun birourile premierului şi miniştrilor israelieni ai Apărării şi Sănătăţii.

Transferul este un împrumut acordat palestinienilor, iar Israelul ar urma să primească vaccinurile destinate Autorității Palestiniene programate pentru livrare în 2022, scrie haaretz.com.

Pe lângă Israel, și alte națiuni au promis asistență palestinienilor. În cadrul unei vizite recente în regiune, secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunțat că SUA vor colabora cu comunitatea internațională pentru a furniza palestinienilor 1,5 milioane de doze de vaccin coronavirus .

În aprilie, guvernul palestinian  a anunțat că a cumpărat 4,5 milioane de doze de vaccinuri coronavirus Pfizer și Sputnik V, oficialii de la Ramallah spunând că au cheltuit peste 27,5 milioane de dolari pe dozele necesare pentru vaccinarea populației.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Israelul îi împrumută pe palestinieni cu un milion de doze de vaccin Pfizer, aflate pe punctul de a expira