Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Israelul se blindează cu armament american în valoare de 20 de miliarde $. Doar avioanele F-15 costă peste 18 miliarde $

Statele Unite au aprobat marţi vânzarea de armament în valoare de peste 20 de miliarde de dolari către aliatul lor israelian, îndepărtând presiunile organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului pentru ca aceste livrări să înceteze, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 07:41

SUA va vinde Israelului armament de peste 20 de miliarde $
SUA va vinde Israelului armament de peste 20 de miliarde $ - Profimedia

Anunţul survine în momentul în care războiul din Gaza dintre Israel şi Hamas intră în cea de-a 11-a lună şi preşedintele american Joe Biden insistă pentru o încetare a focului. Departamentul de Stat a indicat într-o notificare către Congresul SUA că această vânzare va "îmbunătăţi capacitatea Israelului de a face faţă ameninţărilor inamice actuale şi viitoare".

SUA aprobă vânzarea de armament către Israel în valoare de peste 20 de miliarde de dolari

Vânzarea include 50 de avioane de vânătoare F-15 în valoare de 18,82 miliarde de dolari, aproape 33.000 de muniţii pentru tancuri şi 50.000 de obuze de mortier.

Articolul continuă după reclamă

Aceste livrări se vor efectua în ani de zile: avioanele F-15 echipate cu radare şi echipamente de comunicaţii securizate vor fi livrate din 2029.

"Statele Unite sunt angajate pentru securitatea Israelului şi este vital pentru interesele naţionale ale SUA să ajute Israelul să dezvolte şi să menţină o importantă capacitate de autoapărare", a declarat Departamentul de Stat în nota sa privind vânzarea de avioane F-15, construite de Boeing.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Israelul se blindează cu armament american în valoare de 20 de miliarde $. Doar avioanele F-15 costă peste 18 miliarde $