Antena Meniu Search
x

Un pasager fără experienţă de zbor a aterizat cu succes avionul, după ce singurul pilot a leşinat

Povestea unui bărbat din Florida, care călătorea pentru a fi alături de soția gravidă, a ajuns virală pe internet. El a reușit, cu ajutorul controlorilor de trafic, să aterizeze cu succes, după ce pilotul a avut o urgență medicală, notează CNN.

de Adrian Popovici

la 12.05.2022, 15:51

Vezi și

Avionul, un Cessna 208 Caravan, în care se afla pasagerul efectua o cursă privată, de pe un aeroport din Bahamas, și se îndrepta către Florida. La manșa acestuia se afla doar un singur pilot, fapt neobișnuit, mai ales în cazul unui astfel de zbor, după cum explică un specialist în domeniul aviatic citat de jurnaliști.

Problemele de la bordul aeronavei au început atunci când aeronava a ajuns la aproximativ 100 de kilometri de destinație. Mai exact, singurul pilot a avut o urgență medicală și îşi pierduse cunoştinţa.

"Pilotul meu e incoerent. Nu știu cum să pilotez avionul", le-a spus bărbatul din Florida controlorilor de trafic din Fort Pierce.

Aceștia au încercat în primă fază să îi ceară bărbatului să le explice care este poziția sa, dar singurul reper pe care l-a putut oferi a fost acela că în fața sa se află coasta Floridei.

Pe acelaşi subiect

O aterizare miraculoasă

Înregistrările evenimentului au surprins dialogul dintre bărbat și controlorii de trafic, și indicațiile pe care aceștia le-au oferit pentru ca avionul să aterizeze în siguranță. În plus, poate fi auzit și modul în care un alt controlor le explică altor piloți care zburau în zonă ce s-a întâmplat, printre aceștia numărându-se și cel al unui avion care urma să zboare către Carolina de Nord.

În cele din urmă, bărbatul a reușit să aducă avionul la sol, în siguranță, fără ca vreunul dintre pasageri să fie rănit. Pilotul a fost preluat de o echipă medicală pentru a fi tratat.

Informațiile despre reușita bărbatului au fost confirmate și de Administrația Federală a Aviației, reprezentanții instituției anunțând deschiderea unei anchete în acest caz pentru a stabili ce s-a întâmplat cu pilotul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un pasager fără experienţă de zbor a aterizat cu succes avionul, după ce singurul pilot a leşinat