Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ISW: Rusia se teme și sapă tranșee în Kursk, avansul ucrainenilor a încetinit. Cât teritoriu au cucerit de fapt forţele ucrainene

Război în Ucraina. Rusia va evacua alte mii de locuitori din regiunea Kursk invadată de forţele Kievului. Analiştii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au evaluat că ruşii sapă tranșee și șanțuri anti-blindate în Kursk la 80 de km de graniţa cu Ucraina, dar şi că ritmul operațiunilor ucrainene a încetinit în ultimele zile. Experţii ISW au apreciat că forţele Kievului operează în 41 de așezări din regiune şi că nu deţin controlul asupra întregului teritoriu revendicat.  

de Redactia Observator

la 15.08.2024 , 16:26

Autorităţile din regiunea rusă Kursk au decis să evacueze populaţia din districtul Gluşkov, a declarat miercuri seara guvernatorul interimar Alexei Smirnov, pe fondul înaintării continue a forţelor ucrainene în regiunea de graniţă, relatează Reuters. Districtul Gluşkov se învecinează direct cu Ucraina şi are o populaţie de aproximativ 20.000 de locuitori. Oficiali ruşi au informat că aproape 200.000 de persoane au fost evacuate în total urma atacului ucrainean.

Ucraina a declarat miercuri că invazia sa transfrontalieră a avansat cu unu până la doi kilometri în regiunea Kursk de la începutul zilei şi că trupele sale au terminat de curăţat oraşul rusesc de graniţă, Sudja, de forţele Moscovei.

ISW: Rusia se teme și sapă tranșee în Kursk, avansul ucrainenilor a încetinit. Cât teritoriu au cucerit de fapt forţele ucrainene

Maxar

Articolul continuă după reclamă

Rusia este îngrijorată și sapă tranșee în Kursk

Pe acelaşi subiect

Cu toate astea, analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) au evaluat că ritmul operațiunilor ucrainene în Kursk a devenit în ultimele zile în general mai lent, în timp ce forțele ruse continuă încercările de a stabiliza linia frontului în zonă. Experţii occidentali consideră că atacul ucrainean din Kursk, intrat în a doua săptămână, creează un impact tangibil asupra apărării, logisticii și securității în Rusia. 

Imagini colectate de sateliţii Maxar pe 12 si 13 august arată noi fortificații săpate pe câmpuri de ruşi, inclusiv tranșee și șanțuri anti-vehicule. Ele se află la aproximativ 17 kilometri nord de cea mai apropiată poziţie revendicată de ucraineni, ceea ce sugerează că ruşii sunt îngrijoraţi de potențiale înaintări ucrainene cu coloane de blindate. Forțele ruse par deosebit de preocupate să protejeze liniile terestre importante de comunicație pentru a opri eventuale manevre ucrainene în special de-a lungul unor autostrăzi. Totodată, guvernul rus continuă să recruteze personal militar pentru a sprijini operațiunile din regiunea Kursk.

Rusia se teme și sapă tranșee în Kursk, avansul ucrainenilor a încetinit. Cât teritoriu au cucerit de fapt forţele ucrainene

ISW

Ucrainenii operează în 41 de așezări din Kursk

Într-un raport anterior, de miercuri, analiştii ISW au precizat că ei estimează că forțele ucrainene nu controlează întreg teritoriul din regiunea Kursk pe care l-au revendicat, conform definiției "controlului" folosită de analiștii militari.

Volodimir Zelenski a declarat pe 13 august că forțele ucrainene "controlează" 74 de localități din regiunea Kursk. Nu este clar dacă Zelenski a vrut să spună că forțele ucrainene operează în 74 de așezări sau dacă se referea la un alt tip de unități administrative geografice, observă ISW. 

Pe baza datelor strânse online, afirmații și imagini geolocalizate, ISW a evaluat că forțele ucrainene operează în sau aproape de 41 de așezări din Kursk, dar, precizează că în regiune există multe așezări extrem de mici pe care nu le-a inclus bilanţ. ISW susţine că nu respingere raportările oficiale ucrainene, ci susţine că este o consecinţă a limitărilor metodologiei open-source folosită de ISW și a angajamentului luat de a utiliza numai informații disponibile public. ISW nu evaluează că forțele ucrainene controlează întreg teritoriul în limita maximală a înaintărilor ucrainene revendicate conform definiției folosite pentru "controlul"

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Declinul demografic se accentuează. Este necesară intervenţia statului pentru stimularea creşterii natalităţii?
Observator » Ştiri externe » ISW: Rusia se teme și sapă tranșee în Kursk, avansul ucrainenilor a încetinit. Cât teritoriu au cucerit de fapt forţele ucrainene