Italia, lovită de furtuni puternice. Bilanţul victimelor ajunge la 11 morţi
Imagini cum nu s-au mai văzut în ultima jumătate de secol vin din Italia. Tornade şi furtuni violente au măturat oraşe şi au ucis cel puţin 11 oameni. Unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locuri din lume, Veneţia parcă se scufundă.
Imagini cum nu s-au mai văzut în ultima jumătate de secol vin din Italia. Tornade şi furtuni violente au măturat oraşe şi au ucis cel puţin 11 oameni. Unul dintre cele mai vizitate şi fotografiate locuri din lume, Veneţia parcă se scufundă. Străzile sunt complet inundate. În timp ce sute de mii de turişti, printre care şi români, încearcă să se bucure cum mai pot de vacanţă. Iau masa la restaurant cu picioarele în apă.
Supranumit "Oraşul îndrăgostiţilor", Veneţia nu este nicidecum romantic în aceste zile. Însă turiştii prinşi în inundaţiile istorice încearcă să profite de fiecare minut de vacanţă.
În acest restaurant, clienţii mănâncă pizza şi alte specialităţi italieneşti. Par hotărâţi să nu lase apa să le strice momentele de relaxare.
Faimoasă în toată lumea, piaţa San Marco este de nerecunoscut. La fel şi atmosfera. Terasele care zilele trecute erau pline de turişti sunt acum complet inundate. Iar mesele şi scaunele plutesc în voie.
Nici pasarelele nu mai pot fi folosite, după ce nivelul apei a atins un metru şi 60 de centimetri. Ploile au inundat trei sferturi din suprafaţa Veneţiei.
Luaţi prin surprindere, turiştii au încercat să ajungă cu bine acasă ori... în alte părţi însorite ale Italiei. Cu grijă la bajage şi la cărucioarele copiilor, oamenii au mers pe străzile inundate cu cizme de cauciuc ori şi-au acoperit încălţămintea cu... pungi.
Din cauza ploilor torenţiale, maratonul Veneției a fost, anul acesta, o probă de... înot.
Un ciclon format în Marea Mediterană a devastat Italia în ultimele 48 de ore. Mai mulţi oameni au murit striviţi de copaci, iar alte câteva zeci au fost răniţi în accidente asemănătoare.
În Liguria, marea extrem de agitată a distrus străzi, clădiri, iar la Rapalo, portul turistic a fost grav afectat de furtună.
Alexandra, româncă din Italia: Au început fulgerele foarte puternice, iar pe urmă a venit o furtună foarte, foarte mare, a luat yacht-urile şi toate bărcile pe sus.
Adrian Nicolae Niţă, reprezentant asociaţie români din Italia: Şcolile au fost închise şi ieri, şi astăzi. Au căzut şi tavane în anumite şcoli. A fost un dezastru.
Este cod roşu de inundaţii în nordul şi în centrul Italiei. În timp ce în Franţa şi în Spania a venit deja iarna.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰