Antena Meniu Search
x

Video Italia ia măsuri drastice din cauza caniculei. Ce păţesc cei care îşi spală maşina sau udă florile în timpul zilei

Europa se topeşte. Cea mai rea caniculă este în Balcani şi Italia, unde guvernul a anuţat că va decreta stare de urgenţă de săptămâna viitoare din cauza secetei. În nordul ţării, zeci de localităţi au raţionalizat consumul de apă. Pentru cei care nu respectă regulile, amenzile ajung şi la câteva sute de euro. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 02.07.2022, 16:23

Vezi și

Cele peste 40 de grade Celsius înregistrate în Italia în iunie au adus cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Cel mai rău este în nordul ţării. Râul Pad, cel mai mare din ţară, este la cel mai scăzut nivel de decenii, iar pe anumite porţiuni a secat complet. Zeci de ambarcaţiuni au rămas blocate de-a lungul râului. 

Măsuri drastice în Italia pentru a economisi apă

În Padova, Perugia sau Reggio Emilia, apa potabilă trebuie folosită doar pentru alimentaţie sau salubritate. Ca să salveze fiecare strop, oamenii au fost sfătuiţi inclusiv să spele vasele cu apa care rămâne după fierberea pastelor. Sunt interzise şi spălarea maşinilor, udarea grădinilor sau a plantelor între orele 8 şi 21 în 125 de localităţi. Cei care nu se supun regulilor riscă amenzi de la 25 la 500 de euro. În agricultură e dezastru. "În acest moment, ar fi trebuit să aibă cel puţin un metru înălţime, dar acum floarea este mult mai mică", arată un localnic.

Nici în Roma temperaturile nu sunt suportabile. "Pentru mine, cea mai mare provocare aici a fost să mă obișnuiesc să port mască pe vreme caldă și, totuşi, sunt foarte mulți oameni care nu poartă măști, chiar dacă sunt obligatorii", spune Florian Thierfelter, turist. De luni, Guvernul va aproba măsuri de urgenţă împotriva secetei. 

Pe acelaşi subiect

În Belgrad, Pristina şi Saraievo, de mai bine de patru zile, temperaturile de peste 35 de grade Celsius îi trimit pe oameni la medic. "Îi sfătuim să rămână în casă între orele 10 dimineața și 17 seara, să nu se expună la căldură extremă, dacă este posibil, și să se hidrateze cum trebuie", recomandă Amela Ramadani, medic.

Europa, sufocată de valul de caniculă

Cupola de foc care a traversat Europa în iunie a adus în multe ţări temperaturi şi cu 20 de grade peste normalul perioadei. De exemplu, Norvegia a înregistrat miercuri 32,5 grade la Banak, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată la Cercul Arctic. Şi în Polonia, Slovenia, Croația și Spania au fost temperaturi istorice. Japonezii se confruntă şi ei cu unul dintre cele mai sufocante valuri de căldură din ultimul secol. Au fost peste 38 de grade, iar Guvernul a cerut tuturor să reducă consumul de energie. Angajaţii din Tokyo au fost sfătuiți să lucreze în întuneric. Până acum, 5.000 de oameni au fost spitalizaţi din cauza temperaturilor severe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Italia ia măsuri drastice din cauza caniculei. Ce păţesc cei care îşi spală maşina sau udă florile în timpul zilei