Antena Meniu Search
x

Video Italia renunţă la carantină pentru turiştii din majoritatea statelor europene. Insula Capri a fost deja 100% vaccinată

Vaccinarea relansează turismul. Grecia va deschide de mâine oficial sezonul turistic şi nu mai cere teste celor vaccinaţi. De duminică şi Italia va renunţa la carantină pentru aproape toti turiştii. În Statele Unite, vacinaţii scapă de mască şi de distanţare.

de Redactia Observator

la 14.05.2021, 20:49

Vezi și

Harry Theoharis, Ministrul Turismului din Grecia: "Bine aţi venit la începutul marii reveniri la libertate şi normalitate a turismului din Grecia". 

Invitaţia pentru turiştii de pretutindeni a fost făcută într-un cadru idilic din Capul Sounion, asupra căruia veghează templul lui Poseidon. Este cel mai sudic punct al peninsulei Attica şi locul de unde începe Grecia insulară.

Chrysostomos Lianos, manager hotel: "Anticipăm un sezon mai bun în acest an, cu clienţi atât străini, cât şi locali care vor fi vaccinaţi".

Vaccinarea, garantează intrarea în Grecia şi Italia

Pe acelaşi subiect

De mâine oricine face dovada vaccinării, inclusiv cu ser chinezesc sau rusesc, poate intra pe teritoriul Eladei. Pentru a oferi o siguranţă şi mai mare turiştilor, Grecia îşi propune ca în şase săptămâni să imunizeze întreaga populaţie insulară.

"Cred că acum, înainte de începerea sezonului turistic, este cel mai bun moment pentru ca asta să se întâmple". O campanie similară de vaccinare are loc şi în Italia. Insula Capri a fost deja 100% vaccinată. În Lampedusa, localnicii sunt încrezători că pandemia a apus.

Luca Maraventano, proprietar pensiune: "Redeschidem cu speranţe uriaşe, precum în sezonul trecut, cu asta ne ocupăm. Nu avem prea multe alte lucruri ce putem face". 

De duminică, Italia renunţă la carantina pentru cetăţenii din Uniunea Europeană, spaţiul Schengen, Israel şi Regatul Unit.

Vaccinarea sau masca

Relaxarea continuă şi peste Ocean. Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor a anunţat că americanii imunizaţi complet pot sta fără mască şi fără distanţare socială atât în aer liber, cât și în spații închise.

Anthony Fauci, epidemiolog şef: "Oamenii sunt liberi să facă ceea ce vor. Este doar o recomandare. Riscul de infectare este foarte scăzut dacă eşti vaccinat".

Americanii au astfel două opţiuni. Joe Biden, preşedintele SUA: "Fie te vaccinezi, fie porţi mască!"

Joe Biden a renunţat la purtarea măştii atât în Biroul Oval, cât şi în grădinile de la reşedinţa prezidenţială.

Joe Biden, preşedintele SUA: "Astăzi este o zi grozavă pentru Statele Unite în lupta noastră lungă cu coronavirusul". 

Aproape 60% din populaţia adultă din Statele Unite a fost imunizată, iar în săptămâna asta a început vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani. Administraţia Biden şi-a propus ca până la 4 iulie să fie atinsă imunitatea de turmă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Italia renunţă la carantină pentru turiştii din majoritatea statelor europene. Insula Capri a fost deja 100% vaccinată