Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Italia se înarmează cu noi restricţii în faţa variantei Omicron. Şi cei vaccinaţi sunt în vizorul Guvernului

Guvernul Italiei ia în considerare noi măsuri pentru a evita o creştere a infecţiilor cu SARS-CoV-2 în perioada sărbătorilor, pe fondul îngrijorărilor legate de răspândirea variantei extrem de contagioase Omicron.

de Redactia Observator

la 19.12.2021 , 14:09

- Profimedia (scop ilustrativ)

După ce a avut o întâlnire cu miniştrii pe 23 decembrie, premierul Mario Draghi ar putea impune celor vaccinaţi obligaţia de a prezenta un test COVID negativ pentru a putea merge în locurile aglomerate, inclusiv discoteci şi stadioane, a informat cotidianul Corriere della Sera, citat de news.ro. Ar putea fi necesare şi teste negative pentru a intra în cinematografe şi teatre, pe lângă purtarea măştilor în aer liber.

Noi măsuri anti-COVID în Italia

Conform regulilor actuale, persoanele care au fost vaccinate sau s-au recuperat recent după boală au acces în interiorul barurilor şi restaurantelor, muzeelor, cinematografelor, cluburilor şi la evenimente sportive. Italia, unde vaccinarea este deja obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, personalul şcolilor, poliţie şi armată, ar putea extinde obligaţia de vaccinare pentru toţi lucrătorii din ianuarie, a mai scris Corriere della Sera.

Articolul continuă după reclamă

Varianta Omicron înspăimântă Italia

Pe acelaşi subiect

Institutul Naţional de Sănătate (ISS) a precizat, sâmbătă, că varianta Omicron se răspândeşte rapid în Italia, cu noi cazuri identificate în nordul şi sudul ţării. Până acum au fost identificate în total 84 de infecţii „Unele măsuri, cum ar fi obligativitatea purtării măştilor chiar şi în aer liber, ar putea fi luate în curând”, a declarat pentru ziar Franco Locatelli, unul dintre principalii consilieri ştiinţifici ai Guvernului. 

Italia, prima ţară occidentală care a fost afectată puternic de pandemia de COVID-19 la începutul anului trecut, a înregistrat o creştere a numărului de noi infecţii şi decese în ultimele săptămâni, dar numărul zilnic de cazuri rămâne cu mult sub alte ţări europene, cum ar fi Marea Britanie şi Germania.

La începutul acestei săptămâni, Roma a prelungit starea de urgenţă COVID-19 până la 31 martie şi a decis că toţi vizitatorii din ţările UE trebuie să facă un test înainte de plecare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » Italia se înarmează cu noi restricţii în faţa variantei Omicron. Şi cei vaccinaţi sunt în vizorul Guvernului