Antena Meniu Search
x

Record de îmbolnăviri în Marea Britanie: 93,045 de cazuri de COVID în doar 24 de ore

Marea Britanie a raportat, vineri, peste 93.000 de cazuri de coronavirus depistate într-un interval de doar 24 de ore, un record de la izbucnirea pandemiei. Cifra vine pe fondul răspândirii variantei Omicron.

de Redactia Observator

la 17.12.2021, 18:52

număr record de infectări cu coronavirus în Marea Britanie
Record de îmbolnăviri în Marea Britanie: 93,045 de cazuri de COVID în doar 24 de ore - Shutterstock

Doar în ultima zi, Regatul Unit a raportat 3.201 infecții cu Omicron, ceea ce duce numărul total îmbolnăvirilor cu această variantă la 14,909. Omicron este deja varianta dominantă în unele părți din Marea Britanie, precum Scoția sau Londra.

Potrivit Sky News, experții în sănătate cred că sunt mult mai multe infectări cu Omicron, tulpina care a ajuns la transmitere comunitară, și nu este exclus ca numărul real al îmbolnăvirilor zilnice să fie în jurul a 200.000, cu mult peste raportările oficiale. 

Criza COVID, agravată de varianta Omicron în Germania

Germania, care este deja afectată de o creştere a cazurilor COVID, trebuie să se pregătească de un nou ”val masiv”, cauzat de răspândirea fulgerătoare a variantei Omicron a SARS-CoV-2, a avertizat vineri noul ministru german al Sănătăţii, Karl Lauterbach.

"Trebuie să ne pregătim de o provocare pe care nu am mai cunoscut-o sub această formă. Chiar şi o evoluţie un pic mai blândă (n.r. a bolii) nu va face vreo diferenţă", a subliniat, într-o conferinţă de presă la Hanovra, Karl Lauterbach.

Rămâne de văzut cât de periculoasă este, de fapt, noua variantă Omicron. Însă chiar dacă infectările ar fi mai puţin grave, acest lucru ”ar menţine, poate, nivelul morţilor la un nivel scăzut timp de două sau trei săptămâni, în vreme ce creşterea numărului de cazuri va fi consumat deja acest avantaj", a subliniat ministrul, potrivit news.ro. Acesta consideră că o perioadă dificilă este "inevitabilă" în viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Record de îmbolnăviri în Marea Britanie: 93,045 de cazuri de COVID în doar 24 de ore