Antena Meniu Search
x

Video Tehnica prin care românca Lulu Lăcătuș a furat diamante de 5 milioane €, în Anglia. "Măiestrie" demnă de filmele de la Hollywood

O româncă a speriat Marea Britanie şi a comis jaful secolului. Povestea ei ar putea inspira multe filme de Hollywood. Lulu Lăcătuş a furat diamante de 5 milioane de euro cu o măiestrie demnă de infractorii din filmele de acţiune. Observator vă arată imagini în premieră chiar din timpul marelui jaf.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 29.07.2021, 21:12

Vezi și

Cea mai mare lovitură dată de un singur om, de când există arhivele Scotland Yardului.

Şi autoarea este o româncă, un adevărat personaj de film. Aşezată pe fotoliu, cu pălărie şi rochie lungă, Lulu Lăcătuş joacă rolul principal.  Se dă drept expert în pietre preţioase, trimis să evalueze 7 diamante pentru un cumpărător rus. Printre pietre, inclusiv una de 2.5 milioane de euro. 

E atât de pricepută şi acţionează atât de rapid, ca un magician, că ochiul uman nici nu observă când femeia înlocuieşte geanta cu diamante cu o alta, identică, plină cu pietre. Bijutierii şi-au dat seama că este un duplicat abia a doua zi când au scanat geanta şi au dat alarma.

Jaful a fost pus la punct în detaliu

Pe acelaşi subiect

Imediat ce a ieşit din bijuterie, femeia a dat diamantele unei alte femei cu care se intersectează, aparent întâmplător, pe stradă. O altă româncă îi dă, apoi, haine de schimb. 

La trei ore de la comiterea jafului, diamantele erau deja în drum spre Franţa. Un scenariu care bate orice film de la Hollywood. Lulu a fost arestată în Franţa şi extrădată în Marea Britanie pe 3 decembrie 2020.

În faţa instanţei, românca de 60 de ani nu şi-a recunoscut niciodată fapta. Confruntată cu imaginile, a susţinut că hoaţa ar fi, de fapt, sora ei mai mică, Liliana. Aceasta i-ar fi folosit paşaportul pentru a merge în Regat să comită jaful şi i-ar fi mărturisit fapta cu câteva luni înainte de a muri într-un accident rutier, în Octombrie 2019. Evident, magistraţii nu au crezut-o. A primit 5 ani şi jumătate de închisoare. Bijuteriile de 5 milioane de euro au rămas nerecuperate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Tehnica prin care românca Lulu Lăcătuș a furat diamante de 5 milioane €, în Anglia. "Măiestrie" demnă de filmele de la Hollywood