Antena Meniu Search
x

Jaf de un milion de euro la un muzeu din Germania. Patru persoane au furat sute de monede de aur antice, în mai puţin de 10 minute

Patru persoane au fost arestate în Germania pentru furtul unui tezaur de monede celtice de aur în valoare de aproximativ 1,6 milioane de euro. Sute de monede au fost luate dintr-un muzeu din Manching, Bavaria, în timpul unui raid nocturn din noiembrie în mai puţin de 10 minute.

de Redactia Observator

la 20.07.2023, 09:04

Jaf de un milion de euro la un muzeu din Germania. Patru persoane au furat sute de monede de aur în mai puţin de 10 minute
Jaf de un milion de euro la un muzeu din Germania. Patru persoane au furat sute de monede de aur în mai puţin de 10 minute - Shutterstock

Multe dintre monede datează din jurul secolului I î.Hr. Autoritățile spun că există „dovezi copleșitoare” în caz și că cercetările continuă. Mai multe detalii sunt așteptate joi, relatează BBC.

Aceasta include dacă o parte din monede a fost recuperate. Arestări au fost efectuate marți în timpul unei operațiuni de căutare în statul nordic Mecklenburg-Pomerania de Vest. Ministrul de Interne al Bavariei, Joachim Herrmann, a declarat că suspecții sunt „hoţi profesioniști”

Cum ar fi acţionat hoţii

La momentul furtului, polițiștii bănuiau că cei implicați au sabotat sistemul de alarmă al muzeului. Chiar înainte de spargere, cablurile de internet din apropiere au fost tăiate, provocând întreruperi pe scară largă. Acest lucru a însemnat că sistemul de alarmă nu a fost declanșat atunci când o ușă era deschisă, deși a putut să înregistreze când a avut loc jaful, care a durat mai puțin de 10 minute.

Autoritățile cercetaseră dacă furtul a implicat crimă organizată și a avut legătură cu raidurile anterioare. În 2017, o monedă uriașă de aur, cântărind 100 kg, a fost smulsă dintr-un muzeu din Berlin. Doi ani mai târziu, hoții au luat 21 de bijuterii și alte obiecte de valoare într-un furt dramatic de diamante la muzeul Green Vault din Dresda, care a fost surprins de camerele de supraveghere.

Pierderea monedelor a devastat muzeul și comunitatea mai largă. Rupert Gebhard, șeful colecțiilor la Colecția de Arheologie de Stat din München, a spus că s-a simțit „ca și cum ar fi pierdut un vechi prieten”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Jaf de un milion de euro la un muzeu din Germania. Patru persoane au furat sute de monede de aur antice, în mai puţin de 10 minute