Antena Meniu Search
x

Jaf cu topoarele la hotelul Ritz din Paris. Cinci indivizi au fugit cu bijuterii în valoare de peste patru milioane de euro

Trei dintre hoţi au fost prinşi, imediat, de poliţiştii care patrulau în zonă, dar ceilalţi doi au dispărut fără urmă.

Vezi și

Cinci indivizi au fugit cu bijuterii în valoare de peste patru milioane de euro după ce au spart, cu topoarele, vitrinele în care acestea erau prezentate clienţilor bogaţi ai hotelului. Trei dintre hoţi au fost prinşi, imediat, de poliţiştii care patrulau în zonă, dar ceilalţi doi au dispărut fără urmă. Autorităţile nu au dezvăluit, încă, identitatea celor arestaţi şi dacă au fost recuperate o parte din piesele furate.

Jaful a avut loc după lăsarea întunericului, în jurul orei 18.30. Indivizii înarmaţi cu topoare au pătruns în hotel printr-o intrare laterală şi au început să spargă vitrinele din hol, instalate de mari case de bijuterie. Clienţii hotelului şi ai barului din incintă s-au grăbit să se pună la adăpost, de teama unui atac armat.

Valoarea bijuteriilor furate este estimată la patru milioane şi jumătate de euro. Hoţii au părăsit hotelul iar doi dintre ei au reuşit să se facă nevăzuţi. Unul din ei a fugit cu un scuter iar în drum a şi accidentat un trecător, care nu este, însă, grav rănit. Ceilalţi trei răufăcători au fost, însă, reţinuţi de poliţişti. Autorităţile nu au dat, deocamdată, nicio informaţie despre ei.

Ministrul de interne şi prefectul Parisului i-au felicitat pe poliţişti pentru intervenţia lor rapidă. Dispozitivul de siguranţă din cartier a fost întărit în ultimii ani, după o serie de jafuri ale unor magazine de bijuterii. Unul din atacuri a fost comis, în 2015, de o bandă de români, prin metoda folosită şi la Ritz, numită de poliţişti "sparge şi apucă".

Trei dintre români au fost, atunci, prinşi asupra faptului iar o femeie, complice cu ei, a fost arestată ulterior în România, ceea ce a dus la recuperarea majorităţii pieselor furate.

Hotelul Ritz este celebru în toată lumea, fiind frecventat, în trecut ca şi azi, de mulţi scriitori şi artişti celebri. De aici a plecat şi regretata prinţesă Diana în călătoria cu maşina care i-a fost fatală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Jaf cu topoarele la hotelul Ritz din Paris. Cinci indivizi au fugit cu bijuterii în valoare de peste patru milioane de euro