Antena Meniu Search
x

Galerie foto Jakarta a fost desemnat cel mai poluat oraş din lume. Localnicii sunt disperaţi: "Atâţia copii sunt bolnavi"

Capitala Indoneziei, Jakarta, a fost clasată miercuri oraşul cu cel mai poluat aer din lume, după ce s-a aflat constant din luna mai printre cele mai poluate 10 oraşe la nivel global, conform datelor furnizate de IQAir, o platformă elveţiană pentru monitorizarea aerului, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 17:58

Jakarta, cu o populaţie de peste 10 milioane de locuitori, înregistrează niveluri crescute de poluare a aerului aproape în fiecare zi, conform IQAir. Rizky Putra, un rezident din Jakarta, a declarat că înrăutăţirea calităţii aerului pune în pericol sănătatea copiilor săi.

"Cred că situaţia este foarte îngrijorătoare. Atâţia copii sunt bolnavi şi se plâng de aceleaşi simptome, precum tusea şi răceala", a spus Rizky, în vârstă de 35 de ani, pentru Reuters TV în centrul oraşului Jakarta.

Proces civil câştigat de locuitorii din Jakarta în 2021

Locuitorii din Jakarta s-au plâns mult timp în legătură cu aerul toxic din cauza traficului intens, a fumului provenit de la industrie şi de la centralele pe bază de cărbune. Unii dintre ei au depus plângere în justiţie şi au câştigat un proces civil în 2021, cerând guvernului să ia măsuri pentru a controla poluarea aerului.

Pe acelaşi subiect

Un tribunal a decis atunci că preşedintele Joko Widodo trebuie să stabilească standarde naţionale de calitate a aerului pentru a proteja sănătatea oamenilor, iar ministrul Sănătăţii şi guvernatorul capitalei Jakarta trebuie să pună la punct strategii de control a poluării aerului.

Nivelul de poluare continuă să se deterioreze

Cu toate acestea, Nathan Roestandy, cofondatorul aplicaţiei de calitate a aerului Nafas Indonezia, a declarat că nivelul de poluare a continuat să se deterioreze. "Respirăm de peste 20.000 de ori pe zi. Dacă inspirăm aer poluat zilnic, acest lucru (ar putea duce la) boli respiratorii şi pulmonare, chiar şi la astm. Poate afecta cognitiv dezvoltarea copiilor şi chiar sănătatea lor mintală", a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Jakarta a fost desemnat cel mai poluat oraş din lume. Localnicii sunt disperaţi: "Atâţia copii sunt bolnavi"