Antena Meniu Search
x

Japonia: ALERTĂ SPECIALĂ în sud pentru taifunul Neoguri: "Există un potenţial enorm de pericol"

"Alerta specială" a fost menţinută marţi dimineaţa în sudul Japoniei pentru insulele Miyako şi Okinawa, ameninţate de puternicul taifun Neoguri, care se apropie cu viteză redusă

"Alerta specială" a fost menţinută marţi dimineaţa în sudul Japoniei pentru insulele Miyako şi Okinawa, ameninţate de puternicul taifun Neoguri, care se apropie cu viteză redusă

Agenţia meteorologică niponă a lansat un avertisment major de rafale puternice de vânt, ploi torenţiale şi valuri gigantice, care afectează deja părţile sudice ale zonelor vizate. "Este vorba despre o situaţie excepţională, cu un potenţial enorm de pericol, şi dorim ca populaţia să fie în locuri sigure, urmând sfaturile autorităţilor locale, înainte ca furtuna să sosească", a avertizat un oficial al Agenţiei meteorologice.

După Miyako, unde o recomandare de evacuare a fost anunţată începând de luni seara pentru aproximativ 55.000 de locuitori, insula principală Okinawa a intrat de asemenea într-o zonă vastă de rafale puternice de vânt, care vor dura pe parcursul întregii zile cu intensităţi de până la 215 kilometri pe oră, sau chiar mai mult, în cursul după-amiezii.

De asemenea, recomandări de evacuare au fost adresate marţi dimineaţa pentru 42.000 locuitori din Nanjo şi pentru 96.000 de persoane din Ginowan, două aglomeraţii din sudul insulei Okinawa.

În total, aproximativ 193.000 de persoane sunt vizate de aceste recomandări, însă puţine dintre ele le urmaseră până marţi dimineaţa, potrivit autorităţilor regionale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Japonia: ALERTĂ SPECIALĂ în sud pentru taifunul Neoguri: "Există un potenţial enorm de pericol"