Meniu
Search
x

Japonia are în vedere relaxarea restricţiilor, după ce mai bine de jumătate din populaţie s-a vaccinat anti-COVID

Guvernul japonez a anunţat că mai mult de jumătate din populaţia ţării a fost vaccinată complet împotriva COVID-19 şi că, din luna noiembrie, este posibil să elimine din restricţiile impuse în contextul sanitar.

De Redactia Observator la 12.09.2021, 11:24

Campania de imunizare a început în Japonia la jumătatea lunii februarie, la multe săptămâni după majoritatea ţărilor dezvoltate din lume, din cauza testărilor clinice şi a procesului de aprobare care au necesitat mai mult timp. Administrarea dozelor în cazul vârstnicilor, etapă care a început în luna aprilie, a fost de asemenea încetinită de deficitul de rezerve de vaccin importat, însă ritmul a crescut după jumătatea lunii mai şi, de atunci, au fost administrate, în medie, 1 milion de doze în fiecare zi. Ministrul japonez al Economiei, Yasutoshi Nishimura, care gestionează măsurile epidemice, a declarat duminică pentru televiziunea NHK că aproximativ 60% din populaţie va fi complet vaccinată până la finalul lui septembrie, ajungând la nivelul actual din Europa.

Guvernul studiază relaxarea restricţiilor în luna noiembrie, când se estimează că cea mai mare parte din populaţie va fi complet vaccinată, informează AP, potrivit news.ro. Atunci, persoanele vaccinate cu schema completă şi cele care au rezultat negativ la testele COVID vor putea călători, participa la reuniunii şi evenimente mai mari. Vineri, starea de urgenţă decretată în Tokyo şi alte 18 regiuni, care ar fi expirat duminică, a fost extinsă până pe 30 septembrie.

Vaccinarea a ajutat la reducerea cazurilor grave de boală şi a deceselor în rândul vârstnicilor, însă numărul infecţiilor cauzate de noile variante ale coronavirusului a crescut mult în luna august în categoria tinerilor încă nevaccinaţi. Totuşi, Japonia, spre deosebire de alte ţări dezvoltate, a reuşit să ţină în frâu epidemia fără a impune carantina. Ţara cu o populaţie de 126 de milioane de locuitori a înregistrat peste 1,65 de milioane de cazuri şi 16.700 de decese asociate COVID-19.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Japonia are în vedere relaxarea restricţiilor, după ce mai bine de jumătate din populaţie s-a vaccinat anti-COVID