Antena Meniu Search
x

Japonia. Doi morţi şi cel puţin 11 răniţi, după ce un bărbat şi-a dat foc într-un tren de mare viteză

Două persoane au decedat, dintre care una s-a autoincendiat marţi la bordul unui tren de mare viteză (TGV) Shinkansen în Japonia

Două persoane au decedat, dintre care una s-a autoincendiat marţi la bordul unui tren de mare viteză (TGV) Shinkansen în Japonia

Un bărbat a turnat benzină pe el, într-un vagon de clasa întâi, a declarat pentru BBC un purtător de cuvânt al Căilor Ferate japoneze, potrivit Mediafax. Trenul, care avea la bord aproximativ 1.000 de pasageri, făcea legătură între Tokyo şi Osaka.

Semnalul de alarmă a fost tras în apropiere de oraşul Odawara. Presa locală a prezentat imagini cu trenul oprit în care era un fum alb.

Cel puţin alte 11 persoane au fost rănite, potrivit autorităţilor. Toate trenurile de mare viteză pe ruta Tokyo-Osaka au fost oprite. Autorităţile nu au oferit informaţii despre motivele gestului bărbatului, dar anchetează incidentul ca pe o sinucidere.

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc la ora locală 11.30 (5.30, ora României), în timp ce trenul se afla între Yokohama şi Odawara.

Căile Ferate japoneze au anunţat că trenul s-a oprit după tragerea semnalului de alarmă şi că bărbatul care s-a autoincendiat a fost descoperit, după aceea, în apropiere de cabina de toaletă.

Agenţia de ştiri Kyodo a citat un oficial din domeniul Transporturilor care a declarat că un conductor a încercat să stingă focul.

Celălalt pasager mort, o femeie, a fost găsit la celălalt capăt al vagonului.

Un număr de persoane a fost afectat de inhalarea fumului. Televiziunile locale prezentau imagini cu oameni scoşi din tren de serviciile de urgenţă pe tărgi şi transportaţi peste şine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Japonia. Doi morţi şi cel puţin 11 răniţi, după ce un bărbat şi-a dat foc într-un tren de mare viteză