Antena Meniu Search
x

Joaquin Guzman, lordul drogurilor din Mexic, a evadat

Lordul drogurilor din Mexic a evadat ieri dintr-o închisoare de maximă siguranţă. Joaquin Guzman, alias El Chapo, a reuşit să scape printr-un tunel săpat prin baia celulei în care se afla.

Vezi și

Lordul drogurilor din Mexic a evadat ieri dintr-o închisoare de maximă siguranţă. Joaquin Guzman, alias El Chapo, a reuşit să scape printr-un tunel săpat prin baia celulei în care se afla. 

El a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare şi a durat 10 ani pentru ca autorităţile să-l captureze.

Mii de poliţişti pe străzi şi echipe speciale ajutate de elicoptere caută în tot Mexicul. Au o singură ţintă. Să-l captureze pe cel mai periculos prizonier mexican care a evadat: Joaquin Guzman, lordul celui mai de temut cartel mexican, în vârstă de 60 de ani.

Joaquin Guzman a fost văzut ultima dată sâmbătă seară în apropierea sălii de duşuri din închisoarea Altiplano, aflată la 90 de km vest de capitala Mexicului. Ulterior s-a dat alarma că lipseşte de la apel. Şi atunci autorităţile au mai făcut o descoperire uimitoare: Un tunel de 1,5 kilometri care ducea de la celula infractorului până la un depozit din afara perimetrului închisorii. Unul modern cu sistem de iluminare, ventilaţie şi chiar un sistem de transport pe şine folosit probabil pentru materialele şi târnăcoapele folosite la săparea tunelului.

Guzman a fost un fugar timp de peste zece ani înainte să fie capturat, la începutul lui 2014. El a evadat de la o închisoare de maximă securitate în 2001, într-un cărucior pentru rufe, şi a fost capturat abia în februarie 2014, pe o plajă dintr-o staţiune mexicană. Guzman a devenit foarte popular în Mexic, după ce şi-a extins imperiul drogurilor în întreaga lume, în timp ce era cautat de autorităţi. Povestea vieţii sale a devenit subiectul unor best-selleruri şi cântece. În Statele Unite, el este căutat pentru multiple infracţiun de trafic de droguri şi crimă organizată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Joaquin Guzman, lordul drogurilor din Mexic, a evadat