Antena Meniu Search
x

Apelul lui Alexei Navalnîi către poporul rus, înainte de a muri în închisoare: "Dacă sunt ucis, nu renunțați"

Moartea lui Alexei Navalnîi. "Ultimul mesaj" al disidentului Alexei Navalnîi către poporul rus a fost înregistrat într-un documentar înainte ca moartea sa să fie anunțată vineri, 16 februarie, de către serviciul penitenciar din regiunea Yamalo-Nenets, unde își ispășea pedeapsa. Disidentul le cere rușilor să nu renunțe.

de Redactia Observator

la 16.02.2024, 16:04

Apelul lui Alexei Navalnîi către poporul rus, înainte de a muri în închisoare: "Dacă sunt ucis, nu renunțați"
Apelul lui Alexei Navalnîi către poporul rus, înainte de a muri în închisoare: "Dacă sunt ucis, nu renunțați" - Profimedia Images

Cel mai proeminent critic al lui Vladimir Putin a apărut într-un film documentar realizat în 2022 de Daniel Roher despre evenimentele legate de otrăvirea sa în 2020. În acest clip, Roher îl întreabă ce mesaj ar lăsa în urma sa dacă ar fi ucis.

"Dacă decid să mă ucidă, asta înseamnă că suntem incredibil de puternici"

"Am ceva foarte evident să vă spun. Nu aveți voie să renunțați. Dacă decid să mă ucidă, asta înseamnă că suntem incredibil de puternici. Trebuie să folosim această putere, nu să renunțăm, să ne amintim că suntem o putere uriașă, oprimați de acești tipi răi. Noi nu realizăm cât de puternici suntem de fapt. Singurul lucru necesar de care răul are nevoie să triumfe este ca cei buni să nu facă nimic. Nu fiți inactivi", spune liderul opoziției în limba rusă, în timp ce se uită direct în cameră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 14 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Apelul lui Alexei Navalnîi către poporul rus, înainte de a muri în închisoare: "Dacă sunt ucis, nu renunțați"