Antena Meniu Search
x
LIVE

Joe Biden ia în calcul să vină în Europa, într-un moment simbolic pentru războiul din Ucraina

Într-un nou gest de unitate împotriva Rusiei, preşedintele american Joe Biden ia în calcul să vină în Europa luna viitoare, când se împlineşte un an de când Rusia a invadat Ucraina. Detaliile călătoriei nu au fost încă finalizate, dar una dintre opriri ar putea fi Polonia, unde Statele Unite au o prezenţă militară importantă.  

De Redactia Observator la 26.01.2023, 21:45
Președintele american Joe Biden
Joe Biden ia în calcul să vină în Europa, într-un moment simbolic pentru războiul din Ucraina - Profimedia Images

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, analizează posibilitatea de a efectua o vizită în Europa, în februarie, cu ocazia împlinirii a un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, afirmă oficiali de rang înalt de la Washington citaţi de postul de televiziune NBC News, transmite Mediafax.

Sunt analizate mai multe locuri pentru potenţiala vizită a preşedintelui Biden, inclusiv Polonia, în contextul în care Casa Albă explorează opţiunile pentru a marca un an de la începerea războiului.

Conform oficialilor citaţi, care au preferat să rămână anonimi, obiectivul turneului preşedintelui Biden ar fi să atragă atenţia asupra rezistenţei Ucrainei în efortul militar de respingere a invaziei militare ruse şi reafirmarea solidarităţii Washingtonului cu Administraţia de la Kiev.

Rusia a acuzat naţiunile occidentale de implicare directă în războiul din Ucraina

 "Există constant declaraţii din capitalele europene şi de la Washington că trimiterea diverselor sisteme de armament în Ucraina, inclusiv tancuri, nu înseamnă în niciun fel implicarea acestor ţări sau a Alianţei în ostilităţile din Ucraina. Noi, în mod categoric, nu suntem de acord cu această poziţie şi, la Moscova, orice face Alianţa şi capitalele menţionate este considerată o implicare directă în conflict. Vedem că acest lucru se intensifică", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Reuters.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat că oferirea de asistenţă militară Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri ultramoderne, nu constituie o "ameninţare ofensivă" la adresa Rusiei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Joe Biden ia în calcul să vină în Europa, într-un moment simbolic pentru războiul din Ucraina