Antena Meniu Search
x

Joe Biden îi va cere lui Xi Jinping "să joace un rol constructiv în limitarea celor mai rele tendinţe ale Coreei de Nord" la summitul G20

Preşedintele Joe Biden îl va îndemna pe omologul chinez Xi Jinping să ţină în frâu "cele mai rele tendinţe" ale Coreei de Nord şi îl va informa că dezvoltarea arsenalului nord-coreean va determina o întărire a prezenţei militare americane în Asia, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.11.2022, 07:25

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii și Xi Jinping, președintele Chinei
Oficialii SUA susțin că Xi Jinping îi va cere lui Joe Biden să țină ăn frâu "cele mai rele tendinţe" ale Coreei de Nord. - Profimedia

Luni, în marja summitului G20 din Indonezia, preşedintele Statelor Unite îi va comunica liderului chinez că este în interesul Beijingului "să joace un rol constructiv în limitarea celor mai rele tendinţe ale Coreei de Nord", a declarat consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, la bordul Air Force One în zbor spre Cambodgia, unde are loc summitul regional al ASEAN.

Preşedintele american îi va comunica, de asemenea, omologului chinez că dacă dezvoltarea rachetelor şi a arsenalului nuclear de către Phenian "continuă pe această cale, va determina pur şi simplu o întărire a prezenţei militare şi de securitate americane în regiune".

Jake Sullivan a clarificat că Joe Biden nu va adresa o solicitare Chinei, ci mai degrabă îi va comunica "punctul său de vedere" preşedintelui Xi Jinping. Conform acestui punct de vedere,"Coreea de Nord reprezintă o ameninţare nu doar pentru Statele Unite, nu doar pentru (Coreea de Sud) şi Japonia, ci şi pentru pacea şi stabilitatea din întreaga regiune".

China trebuie să joace un rol mai activ în menținerea păcii în regiunea Asia-Pacific, cred americanii

Oficialul american a afirmat, de asemenea, că rămâne la latitudinea Beijingului dacă va decide să crească sau nu presiunea asupra regimului de la Phenian. Dar, având în vedere că nord-coreenii intenţionează să testeze în curând o armă nucleară şi să îşi crească rapid capacităţile în materie de rachete,"situaţia operaţională este mai acută în prezent", a estimat Sullivan.

Preşedintele Joe Biden a aterizat sâmbătă dimineaţa pe aeroportul din Phnom Penh pentru a participa la summitul ASEAN după o scurtă escală în Egipt, unde a participat la COP27. În Cambodgia, unde va sta mai puţin de 48 de ore, preşedintele american va avea avea, de asemenea, discuţii cu lideri japonezi şi sud-coreeni, după care se va deplasa în Bali pentru a participa la summitul G20.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Biden îi va cere lui Xi Jinping "să joace un rol constructiv în limitarea celor mai rele tendinţe ale Coreei de Nord" la summitul G20