Antena Meniu Search
x

Joe Biden şi Papa Francisc se vor întâlni la Roma, în cadrul conferinţei G20, la sfârşitul acestei luni

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden se vor întâlni cu Papa Francisc în timpul călătoriei lor la Roma la sfârșitul acestei luni pentru conferința G20, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, într-un comunicat.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 14.10.2021, 18:31

Cei doi se vor întâlni la Roma
Cei doi se vor întâlni la Roma - Shutterstock

„Președintele și prima doamnă vor vizita, de asemenea, orașul Vatican și vor avea o audiență cu Preasfinția Sa Papa Francisc pe 29 octombrie. Ei vor discuta despre colaborarea pentru eforturile bazate pe respectarea demnității umane fundamentale, inclusiv încetarea pandemiei COVID-19, abordarea criza climatică și grija pentru cei săraci", a declarat Psaki într-un comunicat, relatează CNN.

Întâlnirea Papei cu preşedintele american

Întâlnirea va avea loc întrucât există o dezbatere fierbinte în cadrul Bisericii Catolice SUA cu privire la acordarea comuniunii politicienilor catolici care susțin drepturile de avort, inclusiv al doilea președinte catolic al națiunii. Lui Biden i s-a refuzat sacramentul în 2019, înaintea alegerilor, iar problema a atras o nouă atenție în iunie, când Conferința Episcopilor Catolici din Statele Unite a continuat cu un plan care ar putea nega comuniunea cu astfel de personalități publice, creând un potențial mustrare publică a președintelui.

Papa a spus luna trecută că episcopii care dezbat dacă să refuze comuniunea unor persoane publice care susțin drepturile de avort ar trebui să ia deciziile lor dintr-un punct de vedere „pastoral” și nu politic. "Problema nu este teologică, este pastorală", a declarat Francis reporterilor. "Cum ne ocupăm noi episcopii de acest principiu. Trebuie să fim pastori, de asemenea cu cei excomunicați. Ca Dumnezeu cu pasiune și tandrețe. Biblia spune acest lucru".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Biden şi Papa Francisc se vor întâlni la Roma, în cadrul conferinţei G20, la sfârşitul acestei luni