Antena Meniu Search
x

Video Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA în România. A fost confirmată de Senatul american

Kathleen Ann Kavalec a fost confirmată joi de Senatul american în funcţia de ambasadoare a SUA în România, potrivit ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 14:14

Vezi și

"Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul", a scris diplomatul român pe Facebook, făcând referire la un anunţ de pe Twitter al Senatului SUA privind votul. Kathleen Ann Kavalec, membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, ocupa funcţia de şef al Misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, fiind detaşată de la Departamentul de Stat din 2019, conform unei prezentări care a fost făcută publică atunci când Casa Albă şi-a anunţat, la începutul lunii iunie, intenţia de a o nominaliza pe diplomată în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în România.

Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi şef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO

Anterior, Kavalec a ocupat funcţia de subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Departamentului de Stat. Înainte de aceasta, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi şef adjunct al Misiunii Statelor Unite ale Americii la UNESCO, în Paris.

Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare. Printre celelalte misiuni ale lui Kavalec în străinătate se numără cea de ofiţer pentru afaceri culturale la ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la ambasada SUA din Kiev şi ofiţer politic la ambasada SUA din Moscova.

Originară din California, Kavalec a obţinut o diplomă în ştiinţe politice la Universitatea California din Berkeley şi un masterat în servicii externe la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Kathleen Kavalec, noul ambasador al SUA în România. A fost confirmată de Senatul american