Antena Meniu Search
x

Video Kievul susține că Putin a trimis mai multe nave cu rachete Kalibr în Marea Neagră. Mai multe țări ar fi gata să ofere Ucrainei avioane de luptă, anunță Polonia

Rusia ar avea un plan secret pentru Republica Moldova. Moscova vrea să o îndepărteze de România şi să o transforme într-un satelit, potrivit unui document obţinut de RISE Moldova. Occidentul este însă decis să facă scut în jurul Chişinăului. Uniunea Europeană ia în calcul să instaleze acolo un radar ultraperformant, după ce mai multe resturi din rachetele ruşilor au căzut peste Prut. Şi ucrainenii sunt în alertă, după ce în Marea Neagră au apărut mai multe nave ruse care pot fi echipate cu rachete Kalibr. 

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 20:44

Vezi și

Președintele rus Vladimir Putin a respins informaţiile care sugerează că ucrainenii ar fi responsabili pentru exploziile produse la conductele Nord Stream. Declaraţiile au fost făcute în timpul unei vizite pe care liderul de la Kremlin a făcut-o la o fabrică de elicoptere din sudul Siberiei. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "O astfel de explozie puternică, la o asemenea adâncime, poate fi efectuată de specialişti susţinuţi de un stat care deţine anumite tehnologii."

Putin nu a acuzat direct Statele Unite, dar a afirmat că Washingtonul este interesat să întrerupă furnizarea de gaze rusești către Europa. Gigantul energetic Gazprom ar fi descoperit un stâlp la 30 de kilometri distanță de locul uneia dintre explozii, care ar putea fi o antenă cu rolul de activare a detonării. 

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: "A fost instalat în acelaşi loc unde s-a produs explozia. Care e acest loc? E cel mai vulnerabil punct al conductei de gaze, îmbinarea conductei." 

Pe acelaşi subiect

Pericolul rachetelor rusești din Marea Neagră

Între timp, alarmele antiaeriene au răsunat din nou în toată Ucraina. Mai multe avioane ruseşti de luptă au decolat din Belarus. Kievul se aşteaptă la atacuri şi dinspre Marea Neagră, unde sunt poziţionate patru nave, echipate cu rachete de croazieră Kalibr. Occidentul se mobilizează însă pentru o nouă etapă în furnizarea de armament. Varșovia a primit "declarații clare" din partea mai multor țări care doresc să trimită Ucrainei avioane de luptă MiG-29. Polonia ar putea preda Kievului în viitorul apropiat astfel de aeronave. 

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei: "Acest lucru s-ar putea întâmpla în următoarele patru-şase săptămâni. 

Rusia strânge şi ea rândurile cu aliaţii pe care îi mai are. Preşedintele sirian Bashar al-Assad este într-o vizită oficială la Moscova şi de azi ruşii încep manevrele militare comune cu iranienii şi chinezii, în Golful Oman.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Kievul susține că Putin a trimis mai multe nave cu rachete Kalibr în Marea Neagră. Mai multe țări ar fi gata să ofere Ucrainei avioane de luptă, anunță Polonia