Antena Meniu Search
x

Kim Jong Un, ca în Top Gun, în geacă de piele şi cu ochelari de aviator la testarea celei mai puternice rachete din Coreea de Nord. VIDEO

Liderul nord-coreean Kim Jong Un apare în geacă strălucitoare de piele şi ochelari de soare de aviator în filmul de la ultima lansare de rachetă a Phenianului, realizat în stil hollywoodian, relatează vineri Reuters, citat de Agerpres

de Redactia Observator

la 25.03.2022, 16:26

Vezi și

Continuând tendinţa observată sub conducerea lui Kim de modernizare în media de stat, televiziunea de stat a difuzat de la testul de rachetă balistică intercontinentală de joi un clip foarte elaborat, cu numeroase efecte video şi pe care comentatorii internaţionali l-au comparat cu celebra peliculă americană Top Gun, dar şi cu hitul sud-coreean de K-pop Gangnam Style.

Kim Jong Un, costumat în geaca de piele şi ochelari de soare şi flancat de militari în uniformă, este prezentat în slow motion în timp ce merge către un hangar, ale cărui uşi se deschid încet, lăsând să se vadă uriaşa rachetă. Ritmul muzicii de fundal se intensifică, camera pendulează între Kim şi ofiţeri, care îşi verifică ceasurile, după care liderul nord-coreean îşi scoate ochelarii şi, cu maximă gravitate, face semn din cap că e momentul ca racheta să fie pusă în poziţia de lansare.

Se aude numărătoarea inversă, începând cu nouă, apoi unul din asistenţii lui Kim strigă "Foc!" - redat cu încetinitorul -, după care, într-o succesiune de scene scurte, un soldat flutură un steag, iar alţii adunaţi în zona rampei de lansare strigă în timp ce unul dintre ei apasă butonul; izbucnesc flăcări purpurii, iar racheta se îndreaptă spre cer.

După ce racheta dispare, Kim sărbătoreşte evenimentul cu doi asistenţi, strigând "ura" şi fluturând din mâini. În scena următoare, Kim se plimbă zâmbitor pe pistă alături de soldaţi îmbrăcaţi în uniforme tactice de deşert şi veste blindate.

Filmul a declanşat în mediul online un val de meme-uri şi remixuri, în care liderul nord-coreean este numit "Top Kim Jong Un" sau clipul este calificat ca "Phenian Style". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kim Jong Un, ca în Top Gun, în geacă de piele şi cu ochelari de aviator la testarea celei mai puternice rachete din Coreea de Nord. VIDEO