Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Kim Jong-un sfidează din nou! O nouă rachetă balistică a ajuns deasupra Japoniei

La numai câteva ore după ce a ameninţat să scufunde insulele japoneze şi să transforme în cenuşă Statele Unite, dictatorul a făcut să sune sirenele în Hokkaido. Consiliul de securitate ONU se reuneşte de urgenţă în această seară.

de Redactia Observator

la 15.09.2017 , 21:45

La numai câteva ore după ce a ameninţat să scufunde insulele japoneze şi să transforme în cenuşă Statele Unite, dictatorul a făcut să sune sirenele în Hokkaido. Consiliul de securitate ONU se reuneşte de urgenţă în această seară.

Milioane de japonezi au fost treziţi în zori de sirene şi sfătuiţi să îşi caute adăpost. Lansată din apropiere de Phenian, o rachetă balistică a survolat insula Hokkaido după ce a zburat 3 mii 700 de kilometri.

Alarma s-a dat la doar câteva ore după ce regimul nord-corean a ameninţat că va scufunda ţara Soarelui Răsare. 

Vezi și

SHINZO ABE, premierul Japoniei:

Comunitatea internaţională trebuie să îşi unească forţele şi să transmită un mesaj clar Coreei de Nord, care ameninţă pacea mondială prin acţiunile sale.

Coreea de Sud a reacţionat la nouă minute distanţă faţă de provocarea lansată de Nord şi a simulat un contra-atac. Din cele două rachete lansate în mare, una a explodat în zbor. Statele Unite au făcut apel la Moscova şi Beijing, cele două ţări care au relaţii economice cu Phenianul.

Este a cincea rachetă intercontinentală lansată în ultimele 3 săptămâni şi ar fi putut lovi baza americană de pe insula Guam fără probleme.

REX TILLERSON, secretarul de stat al Statelor Unite:

Sunt încrezător că Republica China, o ţară minunată, o mare putere, va decide  să folosească petrolul pentru a convinge Coreea de Nord să-şi reconsidere poziţia în ceea ce priveşte programul său nuclear.

Un nou set de sancţiuni, al nouălea, a fost impus Coreei de Nord după testul nuclear de pe 3 septembrie. O bombă cu hidrogen lansată atunci de Phenian a produs un seism cu magnitudinea 6. Donald Trump şi-a anunţat vizita în Japonia, Coreea de Sud şi China în luna noiembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Kim Jong-un sfidează din nou! O nouă rachetă balistică a ajuns deasupra Japoniei