Antena Meniu Search
x

Kim Jong Un vine cu un tren blindat în Rusia să discute cu Vladimir Putin livrări de arme. Ce au aflat americanii despre întâlnire

Kim Jong Un plănuiește să călătorească în Rusia în septembrie pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin, a declarat un oficial american, pentru CBS. Cei doi lideri vor discuta despre furnizarea de arme Moscovei pentru războiul din Ucraina. Locul exact al întâlnirii nu este clar. Potrivit The New York Times că liderul nord-coreea va călători cel mai probabil cu un tren blindat. Casa Albă a confirmat anterior că deține noi informații potrivit cărora negocierile dintre cele două țări pentru livrarea de arme "au progresat activ".

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 11:11

Kim Jong Un vine cu un tren blindat în Rusia să discute cu Vladimir Putin livrări de arme. Ce au aflat americanii despre întâlnire
Kim Jong Un şi Vladimir Putin - Profimedia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un doreşte "un dialog diplomatic la nivel înalt" în Rusia cu preşedintele Vladimir Putin pentru a discuta despre vânzarea de arme de către Phenian Moscovei, a transmis luni Casa Albă.

"Aşa cum am mai afirmat, negocierile dintre Rusia şi Coreea de Nord privind furnizarea de arme progresează activ", a declarat o purtătoare de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe, Adrienne Watson.

Kim Jong Un doreşte să se întâlnească cu Putin în Rusia pentru a discuta despre livrările de arme 

Şi "ştim că Kim Jong-Un doreşte ca aceste negocieri să continue, în special cu un dialog diplomatic la cel mai înalt nivel în Rusia", a adăugat ea într-un e-mail adresat presei.

Pe acelaşi subiect

Miercuri, coordonatorul pentru comunicare strategică al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu progresul rapid al acestor negocieri privind viitoare livrări de arme de la Phenian la Moscova şi a cerut regimului comunist să "oprească" aceste discuţii.

El a dezvăluit că "aceste potenţiale acorduri ar face ca Rusia să primească cantităţi importante" de armament, în special muniţie pentru artilerie, precum şi materii prime pentru industria sa de apărare. Aceste armamente ar fi "folosite împotriva Ucrainei", a adăugat ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Luni, Casa Albă a denunţat din nou vizita ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, la sfârşitul lui iulie în Coreea de Nord, unde a asistat la o paradă militară alături de Kim Jong Un, pentru a "încerca să convingă Phenianul să vândă Rusiei muniţie de artilerie". Pentru Washington, astfel de acorduri între Moscova şi Phenian ar "încălca rezoluţiile Consiliului de Securitate" împotriva Coreei de Nord.

La mijlocul lui august, preşedintele Putin şi Coreea de Nord s-au pronunţat pentru o cooperare sporită, în special în domeniul apărării, o nouă ilustrare a apropierii dintre aceşti doi adversari ai Statelor Unite de la începutul invaziei ruse a Ucrainei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Kim Jong Un vine cu un tren blindat în Rusia să discute cu Vladimir Putin livrări de arme. Ce au aflat americanii despre întâlnire