Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un le cere în lacrimi femeilor să facă mai mulți copii. Coreea de Nord, în fața unei crize demografice

Kim Jong-un a fost filmat plângând în timp ce face apel la femeile din Coreea de Nord să nască mai mulți copii. Liderul nord-coreean a fost surprins tamponându-și ochii cu o batistă albă în timp ce se adresa miilor de femei adunate la Reuniunea Națională a Mamelor din Pyongyang, transmite The Telegraph.

de Adrian Popovici

la 05.12.2023, 15:57

Multe dintre femeile din public au plâns alături de Kim Jong-un în timpul evenimentului atent coregrafiat, primul de acest fel organizat în ultimii 11 ani, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de scăderea ratei natalității în Coreea de Nord.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Oprirea declinului natalității și asigurarea unei bune îngrijiri și educații pentru copii sunt problemele de familie pe care ar trebui să le rezolvăm împreună cu mamele noastre", a declarat Kim Jong-un.

În timpul discursului său, Kim le-a reamintit mamelor că "principala lor sarcină revoluționară" este de a le insufla "virtuțile socialiste" copiilor lor și de a le insufla loialitatea față de partidul de guvernământ.

Pe acelaşi subiect

"Dacă o mamă nu devine comunistă, îi este imposibil să-și crească fiii și fiicele ca și comuniști și să-i transforme pe membrii familiei sale în revoluționari", a adăugat Kim Jong-un, citat de presa de stat.

Coreea de Nord în plină criză demografică

În timp ce Coreea de Nord a făcut publice puține detalii despre tendințele demografice ale populației sale, guvernul Coreei de Sud estimează că rata de fertilitate a scăzut constant în ultimul deceniu, ceea ce ar alarma un regim puternic dependent de munca manuală și de serviciul militar. Ministerul sud-coreean al Unificării a declarat că discursul lui Kim a marcat prima dată când acesta a recunoscut public problemele demografice cu care se confruntă regimul lui Kim Jong-un.

Potrivit Fondului Națiunilor Unite pentru Populație și Băncii Mondiale, rata de fertilitate în Coreea de Nord de situează în jurul valorii de 1,79-1,8 copii pe femeie din 2020.

Natalitatea a scăzut de la valorile maxime de 4,05 nașteri de femeie la sfârșitul anilor 1960 la mai puțin de 2,1 la sfârșitul anilor 1990, ca urmare a programelor de control al nașterilor din anii 1970 și 1980 create pentru a încetini creșterea demografică postbelică și a unei foamete majore la mijlocul anilor 1990, care se estimează că a ucis sute de mii de persoane.

Cu toate acestea, cifra este mai mult decât dublă fața de cea a Coreei de Sud, care îmbătrânește rapid și care a înregistrat un minim record de 0,78 de femeie anul trecut.

Potrivit presei de stat nord-coreene, regimul lui Kim Jong-un a introdus în acest an un set de beneficii pentru familiile cu trei sau mai mulți copii, inclusiv aranjamente preferențiale pentru locuințe gratuite, subvenții de stat, alimente, medicamente și bunuri de uz casnic gratuite și facilități educaționale pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un le cere în lacrimi femeilor să facă mai mulți copii. Coreea de Nord, în fața unei crize demografice