Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un și-ar fi executat ministrul de Externe care a organizat summiturile cu Donald Trump - presa sud-coreeană

Fostul ministru nord-coreean de Externe Ri Yong-ho ar fi fost executat, anul trecut, din ordinul liderului de la Phenian, Kim Jong-un, potrivit unui ziar japonez, citat de agenția de presă sud-coreeană Yonhap News.

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 09:00

Kim Jong-un și-ar fi executat ministrul de Externe care a organizat summiturile cu Donald Trump - presa sud-coreeană
Kim Jong-un și-ar fi executat ministrul de Externe care a organizat summiturile cu Donald Trump - presa sud-coreeană - Profimedia Images

Ri ar fi fost executat vara trecută, potrivit publicației Yomiuri Shimbun, care citează mai multe surse anonime. În preajma morții fostului ministru, alți cinci oficiali nord-coreeni ar fi fost executați succesiv tot din ordinul lui Kom Jong-un. 

Potrivit sursei citate, execuțiile ar fi fost ordonate în urma unor probleme nespecifice legate de Ambasada Coreei de Nord în Marea Britanie. To, inclusiv Ri, au lucrat în misiunea diplomatică.

Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de afacerile intercoreene, a declarat că este la curent cu aceste știri și verifică informațiile relevante.

Ri, care a fost numit șef al diplomației din Coreea de Nord în 2016, a jucat un rol cheie în negocierile cu SUA pentru summiturile din 2018 și 2019 dintre liderul nord-coreean Kim Jong-un și președintele american Donald Trump. Summitul de la Hanoi de la începutul lui 2019 s-a încheiat fără niciun acord. Ri și-a părăsit mandatul în 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un și-ar fi executat ministrul de Externe care a organizat summiturile cu Donald Trump - presa sud-coreeană