Kim Jong-un și-ar fi numit un înlocuitor, care va conduce ședințele Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, în numele său

De Redactia Observator.
Publicat: 02.06.2021, 11:23.
Actualizat: 02.06.2021, 11:27

Kim Jong-un are un nou comandat, care va putea conduce ședințele în numele său, potrivit agenției de presă sud-coreeană Yonhap. Poziția a fost creată în ianuarie ca parte a unei acțiuni de revizuire a regulilor Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, scrie CNN.

Kim Jong-un, liderul de la Phenian

Kim Jong-un, liderul de la Phenian

Profimedia Images

În luna ianuarie, liderul de la Phenian și-a consolidat puterea, fiind ales secretar general al formațiunii – un titlu deținut ultima data de tatăl său, Kim Jong Il. În cadrul aceluiași congres, Kim a creat și o nouă poziție, de prim-secretar, care va conduce ședințele în numele său, potrivit Reuters.

Noul post este cel mai înalt, după Kim Jong-un. Poziția a fost ocupată, probabil, de Jo Yong Won, unul dintre cei mai apropiati consilieri ai liderului nord-coreean, potrivit agenției Yonhap.

Inițial, serviciile sud-coreene de informații credeau că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo Jong, va deveni numărul doi în guvern.

Noile schimbări privind ierarhia în cadrul partidului nu vor afecta imaginea publică a lui Kim Jong-un. Potrivit surselor sud-coreene, noul secretar general și-a intrat deja în rol, prezidând câteva ședințe.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.