Antena Meniu Search
x
LIVE

Kremlinul a găsit vinovatul pentru continuarea războiului. Peskov: "Este mâna Statelor Unite"

Kremlinul a afirmat marţi că mâna "invizibilă", după cum a spus China, din spatele conflictului ucrainean, aparţine de fapt SUA, transmite EFE, potrivit Agerpres.

De Redactia Observator la 07.03.2023, 18:25
Dmitri Peskov și Vladimir Putin
Kremlinul a găsit vinovatul pentru continuarea războiului. Peskov: "Este mâna Statelor Unite" - Profimedia Images

"Mâna aceea nu este invizibilă, este vizibilă. Este mâna Statelor Unite'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa de presă zilnică. Potrivit lui Peskov, "Washingtonul nu vrea ca acest război să se încheie". "Washingtonul va face totul pentru ca războiul să continue", a dat el asigurări.

Ministrul de externe chinez Qin Gang a declarat anterior că "există o mână invizibilă'' care împinge spre o escaladare a războiului din Ucraina, fără a preciza la ce se referă. ''Mâna invizibilă foloseşte criza din Ucraina pentru a servi anumitor agende geopolitice'', a afirmat Qin într-o conferinţă de presă la Beijing, în marja sesiunii anuale a parlamentului.

China neagă că a vândut arme Rusiei

Totodată, Qin a negat că ţara sa a vândut arme Rusiei şi a susţinut că Beijingul a făcut "o evaluare independentă" şi "a pariat pe pace" în Ucraina. "Ce a făcut China pentru a fi ameninţată sau presată în legătură cu această criză? Nu suntem implicaţi direct şi nici nu am furnizat arme. Am publicat un document cu propuneri pentru pace'', a spus Qin.

La rândul său, Kremlinul a reiterat că acordă o mare atenţie propunerilor chineze, dar că momentan nu există premise pentru ca situaţia să se rezolve pe cale paşnică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Kremlinul a găsit vinovatul pentru continuarea războiului. Peskov: "Este mâna Statelor Unite"