Antena Meniu Search
x

Kremlinul deplânge moartea soldaţilor ruşi "căzuţi la datorie" în Ucraina. "Este o mare tragedie pentru noi toţi"

Kremlinul a salutat joi eroismul trupelor ruse care luptă în Ucraina şi care ''vor intra în istorie'', calificând totodată drept "tragedie" moartea militarilor ruşi, informează dpa.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 14:32

- Profimedia

"Cu toţii exprimăm condoleanţe rudelor şi prietenilor, celor care şi-au pierdut soţii şi copiii. Cu siguranţă, aceasta este o mare tragedie pentru noi toţi", a spus Dmitri Peskov, joi. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că preşedintele Vladimir Putin va convoca joi după-amiază Consiliul de Securitate al Rusiei, însă nu a precizat ce probleme vor fi discutate în cadrul acestui consiliu, format din şefii agenţiilor de apărare şi de securitate şi înalţi funcţionari ai statului.

În timpul conferinţei sale de presă zilnice, Peskov a dezminţit speculaţiile conform cărora autorităţile ruse ar intenţiona să introducă legea marţială în urma invaziei ruse în Ucraina şi că vor împiedica oamenii să părăsească Rusia.

Rusia numeşte invazia Ucrainei "operaţiune specială"

Rusia numeşte acţiunile sale în Ucraina "operaţiune specială" care nu este menită să ocupe teritoriul ucrainean, ci să distrugă capabilităţile militare ale ţării vecine şi să-i aresteze pe cei pe care îi consideră "naţionalişti periculoşi".

Pe acelaşi subiect

Dmitri Peskov a anunţat că soldaţii ruşi care au murit în luptele din Ucraina - al căror număr este estimat la 489, potrivit comunicatului de miercuri al Ministerului Apărării rus - constituie un motiv de profundă tristeţe.

"Desigur, aceasta este o tragedie pentru noi toţi. În acelaşi timp, admirăm eroismul armatei noastre", a declarat Peskov, potrivit Agerpres.

Excluderea sportivilor ruşi de la JO de la Beijing, o situaţie "monstruoasă"

De asemenea, el a condamnat Comitetul Paralimpic Internaţional pentru excluderea atleţilor ruşi din Jocurile Olimpice Paralimpice de la Beijing, calificând situaţia drept "monstruoasă".

Au existat atenţionări cu boicotarea Jocurilor din partea altor echipe în urma declanşării invaziei ruse asupra Ucrainei, săptămâna trecută.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că Ucraina "în mod clar nu se grăbeşte" cu o nouă rundă de negocieri diplomatice asupra conflictului şi că el speră că delegaţia ucraineană va putea participa la discuţiile planificate să aibă loc joi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Kremlinul deplânge moartea soldaţilor ruşi "căzuţi la datorie" în Ucraina. "Este o mare tragedie pentru noi toţi"