Antena Meniu Search
x

Video Kylian Mbappe a făcut apel la oprirea violențelor din Franța: "Proprietăţile voastre le distrugeți, cartierele voastre, orașele voastre"

Marile oraşe franceze s-au transformat în câmpuri de luptă. Bilanţul nopţii trecute e crunt: sute de maşini arse, clădiri distruse, printre care primării şi şcoli, şi peste 2500 de incendii. Aproape 80 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în urma violenţelor în stradă. Emmanuel Macron şi-a amânat o vizită în Germania. Azi, Nahel, adolescentul ucis de un poliţist, a fost înmormântat

de Redactia Observator

la 01.07.2023, 21:09

Vezi și

Familia lui Nael a cerut presei să îi respecte intimitatea şi să nu filmeze înmormântarea. Oamenii au stat la coadă la moscheea din Naterre, ca să se roage pentru tânărul de 17 ani. Iar la cimitir au fost sute de oameni ca să îi aducă un ultim omagiu. Uciderea lui Nael a stârnit, pentru a treia noapte, revolta tinerilor francezi, care par a fi găsit un motiv să îşi exprime furia şi numulţumirile mocnite. 

Marsilia a fost scena celor mai violente atacuri noaptea trecută: inclusiv un magazin de armament a fost jefuit şi şapte arme au fost furate. Peste 80 de persoane au fost arestate şi două maşini blindate au fost trimise pentru a patrula pe străzi la noapte. 

Proteste în Franța. Incidente au avut loc la Lyon şi în localităţile vecine

Şapte poliţişti şi jandarmi au fost împuşcaţi cu pistoale cu aer comprimat sau cu bile, iar primarul a cerut întăriri. La Paris, în schimb, situaţia a fost mai calmă, după ce, cu o seară înainte, fuseseră jefuite numeroase centre comerciale şi magazine de lux. Tensiuni au rămas în suburbii, unde au fost reţinuţi peste 400 de oameni. Revolte au fost şi la Angers, Nantes sau Strasbourg.

Pe acelaşi subiect

Circulația autobuzelor și tramvaielor după ora 21 este în continuare suspendată în toată ţara şi multe evenimente culturale au fost anulate. Căpitanul naţionalei de fotbal a Franţei, a făcut apel la încetarea violenţelor. 

Kylian Mbappe, fotbalist francez: Violenţa nu rezolvă nimic, mai ales când este îndreptată contra celor care o produc, a familiilor şi vecinilor lor. Proprietăţile voastre le distrugeţi, cartierele voastre, oraşele voastre, locurile în care vă bucuraţi. 

Media de vârstă a celor care vandalizează oraşele franceze este de 17 ani. Autorităţile le amintesc părinţilor că, deşi penal nu răspund pentru faptele copiilor lor, în civil ar putea plăti pentru daunele provocate. De asemenea, pot fi condamnaţi pentru că nu îşi exercită autoritatea parentală şi pot primi pedepse de la amenzi de 30 000 de euro la doi ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Kylian Mbappe a făcut apel la oprirea violențelor din Franța: "Proprietăţile voastre le distrugeți, cartierele voastre, orașele voastre"