Antena Meniu Search
x

Video Franţa, zguduită de confruntări după moartea lui Nahel: aproape 1.000 de arestări. Tânărul de 17 ani ucis de un poliţis, înmormântat azi

Franţa rămâne sub asediu, după uciderea unui adolescent de către poliţie. Pentru a patra noapte la rând, mai multe oraşe au devenit câmp de luptă între forţele de ordine şi protestatari furioşi. Iar poate şi mai mulţi indivizi au profitat de ocazie pentru a jefui magazine. Dar, potrivit ministrului de interne, violenţele au fost mult mai puţin intense decât în nopţile precedente. Au fost reţinute peste 470 de persoane. 

de Redactia Observator

la 01.07.2023, 15:19

Vezi și

Guvernul a mobilizat 45.000 de poliţişti şi a scos pe teren şi vehiculele blindate ale jandarmeriei. Dar nu a putut preveni o nouă dezlănţuire a violenţelor.

Peste 80 de persoane au fost arestate în Masilia

De această dată, cele mai grave incidente s-au înregistrat în provincie, mai ales la Marsilia. Aici a fost atacat şi jefuit, între altele, un magazin de armament. Peste 80 de persoane au fost arestate. 

Incidente au avut loc, de asemenea, la Lyon şi în localităţile vecine, dar şi la Angers, Nantes sau Strasbourg. La Paris, în schimb, situaţia a fost mai calmă, după ce, cu o seară înainte, fuseseră jefuite numeroase centre comerciale şi magazine de lux. După amiază, în celebra piaţă Concorde din centrul capitalei, mii de oameni s-au adunat pentru o manifestaţie spontană în memoria adolescentului ucis.

Pe acelaşi subiect

Tensiunea s-a menţinut, totuşi, în câteva localităţi de la periferia capitalei, unde au fost aprinse din nou focuri în stradă şi au fost jefuite magazine. În total, în regiunea pariziană s-au operat numai 120 de arestări, bilanţ considerat un succes faţă de nopţile anterioare.

Tânărul de 17 ani ucis de poliţist a fost înmormântat

Autorităţile rămân mobilizate deoarece astăzi are loc înmormântarea băiatului de 17 ani ucis de poliţist, ceea ce poate genera noi tulburări. Circulația autobuzelor și tramvaielor după ora 21 este în continuare suspendată în toată ţara. Poliţiştii şi jandarmii vor patrula pe străzi iar numeroase evenimente publice au fost anulate, inclusiv concerte muzicale aşteptate cu nerăbdare de public. Preşedintele Macron şi-a scurtat participarea la consiliul european din Bruxelles pentru a prezida celula de criză.

Emmanuel Macron: Am văzut, pe mai multe platforme - Snapchat, Tiktok şi alte câteva - cum erau organizate grupări violente şi, în acelaşi timp, un fel de imitaţie a violenţei. Aceasta, în rândul celor mai tineri, duce la o formă de ieşire din realitate.

Potrivit unui sondaj publicat de Le Figaro, 69 la sută din francezi ar accepta, în actuala situaţie, decretarea stării de asediu. Pe de altă parte, presa a aflat că un alt tânăr de 19 ani, de origine africană, a fost împuşcat mortal joi de un poliţist, tot la un control rutier. Incidentul a fost mai puţin mediatizat deoarece nu a fost filmat, spre deosebire de cel de lângă Paris. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Franţa, zguduită de confruntări după moartea lui Nahel: aproape 1.000 de arestări. Tânărul de 17 ani ucis de un poliţis, înmormântat azi