Antena Meniu Search
x

Video Marile oraşe din Franța, câmp de luptă pentru mii de protestatari furioși. Au incendiat maşini, clădiri publice şi au jefuit magazine

Fraţa este sub asediu după ce un adolescent algerian a fost ucis de poliţie. Pentru a treia noapte la rând, marile oraşe franceze au fost câmp de luptă pentru miile de protestatari furioşi. În urma ostilităţilor, aproape 250 de poliţişti au fost răniţi şi aproape o mie de manifestanţi au ajuns după gratii, mulţi dintre ei adolescenţi. Din Franţa, protestele au ajuns până la Bruxelles, unde mai multe maşini au fost incendiate. 

de Redactia Observator

la 30.06.2023, 21:49

Vezi și

Cei 40.000 de poliţişti mobilizaţi în toată Franţa nu au putut să ţină piept furiei miilor de francezi care cer în stradă dreptate pentru adolescentul ucis. Grupuri  de tineri, mulţi dintre ei mascaţi şi îmbrăcaţi în negru, au asediat comisariatele de poliţie şi au incendiat maşini, clădiri publice şi au jefuit magazine. Poliţiştii şi jandarmii au fost luaţi la ţintă cu pietre, petarde şi artificii. Cel mai grav este în Nanterre, de unde era tânărul ucis. 

O scenă de o violenţă extremă a avut loc în Marsilia, unde doi poliţişti aflaţi în afara orelor de program au fost bătuţi cu bestialitate de manifestanţi. Ambii au ajuns în stare gravă la spital. 

În total, 249 de polişti au fost răniţi doar noaptea trecută

În toată ţara, au fost incendiate 2.000 de maşini şi 500 de clădiri au fost avariate. Ţinta predilectă au fost magazinele de lux . Protestatarii au spart vitrinele, au dat foc la mobilier şi au furat marfa de pe rafturi.  

Pe acelaşi subiect

Oficialii francezi se pregătesc pentru un weekend de violenţe, mai ales că înmormântarea tânurului ucis de poliţie va avea loc mâine. Circulația autobuzelor și tramvaielor în toată Franţa va fi suspendată în fiecare seară, începând cu ora 21.00, până la noi ordine. Vor fi mobilizaţi mai mulţi poliţişti pe străzi, şi toate evenimentele publice, printre care un concert pe care Mylène Farmer urma să-l susţină în această seară la Paris, au fost anulate. 

Emmanuel Macron, președintele Franței: Este o situaţie absolut inacceptabilă şi nejustificată, pentru că nimic nu poate justifica violenţa, mai ales când vine vorba de atacarea clădirilor publice, primăriilor, secţiilor de poliţie, şcolilor sau de jefuirea magazinelor. 

Proteste în Franța. Aproape o mie de manifestanţi au fost reţinuţi doar noaptea trecută

Printre ei adolescenţi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. Emmanuel Macron le cere părinţilor francezi să dea dovadă de responsabilitate şi să-şi ţină copiii acasă. Mulţi îi spun însă că nu e în măsură să dea lecţii. În timp ce ţara ardea la propriu, Emmanuel Macron a fost văzut dansând la concertul pe care Elton John l-a susţinut miercuri la Paris. 

Nahel, adolescentul de origine algeriană a murit marţi. El a fost împuşcat de poliţie pentru că a refuzat să oprească la somaţiile acestora. Din arest, Polițistul care a tras focul de armă fatal a cerut iertare familiei tânărului. Avocatul lui spune că e în stare de şoc şi nu a fost intenţia sa să ucidă. El a fost inculpat pentru omor, decizi la care apărătorii săi spun că vor face apel.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Marile oraşe din Franța, câmp de luptă pentru mii de protestatari furioși. Au incendiat maşini, clădiri publice şi au jefuit magazine