Antena Meniu Search
x

Video Laurențiu Rădulescu, trimis Observator în Ucraina. Cum arată mall-ul din Kiev, la aproape un an de la atacul cu rachete al rușilor

În timp ce Moscova se pregăteşte de concert, Ucraina numără victime şi distrugeri în urma atacurilor continue din ultimul an. Deşi mai puţine la număr, sunt şi locuri care renasc sau se reconstruiesc

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 22.02.2023, 13:47

Vezi și

Sunt două realități total diferite. În momentul în care intri în Ucraina, dispre România cel puțin, și treci de Kiev, ajungi spre Harkov și te îndrepți spre Herson. Pe de o parte, Kievul încearcă foarte mult să reconstruiască. La fel Bucha și Irpin. Pe de altă parte vorbim despre mici baricade, improvizate, care rămân în picioare, pentru că, oricând, situația poate degenera în ceea ce privește capitala ucraineană. Cei din această zonă se pot aștepta la o nouă invazie, la noi atacuri consistente, mai ales că vorbim despre apropierea împlinirii a unui an de la atacul asupra Ucrainei.

Zona mall-ului din Kiev, bombardată de ruși în martie, a fost reconstruită

În martie, anul trecut, mall-ul din Kiev a fost una dintre principalele ținte civile. A fost atacat de armata rusă cu mai multe rachete. Atunci, au murit peste 18 persoane și alte peste 200 au fost rănite. În mai puțin de un an, toată această zonă a fost reconstruită.

În Bucha și Irpin, sunt sute de case pe care ucrainenii au început să le reconstruiască. Oamenii încearcă să revină la cotidian, la viața de zi cu zi.

Pe de altă parte, în zonele de est și de sud sunt în continuare sub bombardament. Ieri, civili nevinovați au murit nevinovați după ce mai multe rachete în zone publice din Herson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Laurențiu Rădulescu, trimis Observator în Ucraina. Cum arată mall-ul din Kiev, la aproape un an de la atacul cu rachete al rușilor