Antena Meniu Search
x

Lavrov, ameninţare voalată la adresa R. Moldova: "Pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special"

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a sugerat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova. Totodată, în cadrul unui forum, acesta a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chişinău, relatează publicaţiile de peste Prut, citate de News.ro.

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 12:11

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Federației Ruse
Serghei Lavrov a declarat în trecut că se încearcă transformarea Republicii Moldova în ''a doua Ucraină'' - Profimedia

"Vom face totul pentru ca interesele populaţiei rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel", a declarat ministrul rus de Externe.

"Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special. Şi cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de occident şi se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unul lângă altul", a declarat Lavrov, conform agora.md.

Lavrov, declaraţii dure la adresa Republicii Moldova

În iunie, Lavrov susţinea că Lavrov, se încearcă transformarea Republicii Moldova în "a doua Ucraină".

"Desigur, din R.Moldova se încearcă clar să se facă a doua Ucraină... Asemenea abordare din partea actualei conduceri a Moldovei este foarte semnificativă când anunţă că: «Începem procesul de aderare la Uniunea Europeană, o să vedem ce ne vor promite şi o să decidem dacă rămânem în Comunitatea Statelor Independente»", a declarat el.

Totodată, Lavrov a învinuit atunci Chişinăul de cerşetorie în cazul livrării gazelor naturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Lavrov, ameninţare voalată la adresa R. Moldova: "Pe lângă Transnistria, în Moldova mai există şi Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special"