Antena Meniu Search
x

Video Lecţie de supravieţuire incredibilă: Cum au rezistat timp de 40 de zile cei 4 copii mici, între care un bebeluş, după ce avionul lor s-a prăbuşit în junglă

Patru copii mici, printre care un bebeluş, au dat planetei o lecţie de supravieţuire incredibilă. Au reuşit să rămână în viaţă în jungla amazoniană 40 de zile, printre animale fioroase şi reptile veninoase. Avionul în care se aflau cei patru fraţi s-a prăbuşit în Columbia, iar toţi adulţii au murit! Copiii au fost găsiţi în viaţă după o operaţiune care a ţinut cu sufletul la gură toată lumea. Cel mai mare are 13 ani, iar cel mai mic abia a împlinit un an.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 19:32

Vezi și

Acesta este momentul în care cei patru copii au fost urcaţi în elicopter şi au părăsit jungla amazoniană după ce au trăit o lună şi 10 zile înconjuraţi de jaguari, şerpi şi insecte veninoase. Când au fost găsiţi, erau malnutriţi şi plini de răni...dar trăiau. Primele fotografii după ce au fost salvaţi îi arată înconjuraţi de militari, înveliţi în pături, în timp ce sunt hrăniţi cu atenţie. Câteva ore mai târziu, au ajuns în capitala Bogota şi au fost transferaţi la Spitalul Militar. 

Rezumatul unei poveşti incredibile de supravieţuire

Cei patru luptători sunt fraţi - cel mai mic abia a împlinit un an, altul are patru ani, mezinul, nouă, iar cel mare, 13 ani. Se vor întrema în scurt timp, anunţă medicii care îi îngrijesc pe copiii găsiţi de militari şi membri ai comunităţilor indigene.

Pedro Sanchez, comandantul operaţiunii de salvare: I-am văzut cu o bucurie imensă dar, în spatele acestor ochi plini de speranţă, este munca a peste 350 de persoane. 

Pe acelaşi subiect

Un final de poveste miraculos, după ce 40 de zile doar instinctul de supravieţuire i-a ghidat pe cei patru copii. S-au hrănit cu ajutoarele aruncate la întâmplare de salvatori. Au rezistat printre sălbăticiuni graţie iscusinţei învăţăte de la bătrânii tribului Huitoto, din care fac parte. Un expert român în tehnici de supravieţuire face rezumatul acestei poveşti incredibile.

Relu Nica, expert în tehnici de supravieţuire: Erau obişnuiţi cu jungla. Cunoşteau plante, cunoşteau deprinderi, cunoşteau o grămadă de lucruri necesare. Oricine poată să înveţe lucruri, oricine poate să îşi găsească dorinţa de a trăi şi de a guverna natura. Vai, au învins natura! Nu, au ştiut să o controleze!

Gustavo Petro, preşedintele Columbiei: Erau singuri. Ne-au dat un exemplu de supraviețuire totală, care va intra în istorie. 

Accidentul aviatic a avut loc pe 1 mai, când pilotul unui avion de mici dimensiuni a emis un SOS din cauza unei defecţiuni la motor. Apoi, aparatul de zbor a dispărut de pe radare. Căutările supravieţuitorilor au purtat numele Operaţiunea Speranţa. Salvatorilor li s-au alăturat militari şi localnici. Epava a fost găsită după două săptămâni. Trei adulţi, printre care şi mama celor patru copii, erau morţi. Niciun semn însă despre cei mici.  

În zilele care au urmat, un licăr de speranţă a însufleţit căutările. La 500 de metri distanţă, au fost găsite primele dovezi că cei mici sunt în viaţă. 

Jesus Rivera Ortiz, comandant trupe speciale: O tetină roz de biberon, un scutec folosit, de mărime mică, şi o carcasă neagră de mobil. 

Operaţiunea de salvare a fost îngreunată de faptul că cei patru copii erau într-o permanentă mişcare. Salvatorii au avut, însă, o idee genială. Au legat un megafon de un elicopter şi au difuzat un mesaj de la bunica lor, care îi ruga să rămână pe loc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Lecţie de supravieţuire incredibilă: Cum au rezistat timp de 40 de zile cei 4 copii mici, între care un bebeluş, după ce avionul lor s-a prăbuşit în junglă