Antena Meniu Search
x

Legea anti-poluare, abrogată după o zi

Legea care restricţiona traficul în capitala franceză a fost abrogată la o zi de la intrarea în vigoare. Decizia a fost luată după ce măsura a stârnit haos pe şosele. Deşi trebuiau să iasă în trafic doar maşinile cu numere de îmatriculare impare, mii de şoferi cu maşini cu numere pare au fost amendaţi

Vezi și

 Aşa că autorităţile au anulat restricţiie de circulaţie şi caută alte soluţii pentru a reduce poluarea din oraş.

Şapte sute de poliţişti au fost mobilizaţi să verifice numerele maşinilor din trafic. Teoretic, pe şosele aveau undă verde doar maşinile cu numere impare.

Cei care au încălcat legea au fost amendaţi cu 22 de euro. O sumă pe care au fost dispuşi să o plătească pentru a-şi putea folosi maşina personală.

Legea prevedea, ÎNSĂ, şi unele excepţii. Maşinile deţinute de firme, cele hibrid sau electrice sau cele în care erau cel puţin trei persoane au putut circula indiferent de numărul de înmatriculare. Chiar şi aşa poliţiştii au dat mii de amenzi.

Astăzi urmau să fie amendaţi şoferii maşinilor cu numere impare prinşi în trafic, dar aleşii au anulat măsurile. O restricţie asemănătoare a fost introdusă în 1997 în Franţa, dar şi atunci a fost valabilă tot o singură zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Legea anti-poluare, abrogată după o zi