Antena Meniu Search
x

Video Tiktok ar putea fi interzis în SUA. Joe Biden ar aproba proiectul de lege, deşi recent şi-a făcut cont pe aplicaţie

Un proiect de lege dezbătut în Congresul american ar putea interzice aplicaţia TikTok în Statele Unite. 

de Redactia Observator

la 09.03.2024, 11:00

Vezi și

Joe Biden a declarat că ar aproba acest proiect de lege, în timp ce rivalul său, Donald Trump, care a încercat ani la rând să scoată platforma, şi-a schimbat acum tactica şi se opune interzicerii aplicaţiei. Platforma Tiktok.

Sediul preşedinţiei Statelor Unite "găzduieşte aproximativ 70 de creatori, editori şi influenceri care împreună sunt urmăriţi de peste 100 de milioane de persoane pe platformele digitale, cu ocazia mai multor evenimente separate ieri şi astăzi", a declarat un responsabil joi.

"Obiectivul este de a informa creatorii de opinie cu privire la subiectele care vor fi abordate în discursul privind starea Uniunii şi de a ajunge la un public mai puţin prezent în media tradiţionale", a adăugat el.

Discursul anual va fi transmis în direct pe Instagram

Pentru prima dată, discursul anual va fi transmis în direct pe Instagram (Meta), unde Casa Albă are 19 milioane de abonaţi. Discursul va fi disponibil şi pe Facebook (Meta) şi pe X (fostul Twitter) care a făcut un viraj clar la dreapta de când Elon Musk l-a cumpărat în 2022. Casa Albă nu a menţionat TikTok, probabil cea mai populară aplicaţie în rândul tinerilor. Miercuri, preşedinţia SUA şi-a dat sprijinul unui proiect de lege al Congresului american care ar ordona ByteDance, compania mamă chineză a TikTok, să se separe de platforma sa.

Acest proiect de lege a făcut joi subiectul unui vot într-o comisie senatorială, stârnind furia TikTok.

"Această legislaţie are un obiectiv prestabilit: interzicerea totală a TikTok în Statele Unite şi distrugerea mijloacelor de subzistenţă a nenumăraţi creatori din întreaga ţară", a declarat compania.

TikTok şi-a încurajat, de asemenea, utilizatorii să-şi sune reprezentanţii pentru a se plânge. Birourile aleşilor Congresului au indicat că sunt inundate de apeluri telefonice în acest sens.

Casa Albă a păstrat ambiguitatea în privinţa TikTok, prinsă între popularitatea imensă a serviciului în rândul tinerilor şi mai puţin tinerilor americani şi potenţialele riscuri de securitate pe care le prezintă ca filială a unei companii chineze.

Luna trecută, Joe Biden a realizat primul său videoclip pe platformă, abordând cu uşurinţă diverse subiecte, de la politică la meciul din campionatul NFL.Tok este folosiă în prezent de 170 de milioane de americani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Tiktok ar putea fi interzis în SUA. Joe Biden ar aproba proiectul de lege, deşi recent şi-a făcut cont pe aplicaţie