Antena Meniu Search
x

Video Legendarul surfer brazilian Marcio Freire a murit la Nazaré, în Portugalia, "paradisul" valurilor uriașe

Legendarul surfer brazilian Marcio Freire a murit în apele Canionului Nazaré din Portugalia, faimos pentru valurile uriașe pe care le facilitează. Freire a fost printre cei trei surferi "pionieri" care au apărut în documentarul Mad Dogs din 2016, despre încercarea lor de a cuceri valul gigant "Fălci" din Hawaii, transmite The Guardian.

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 21:25

Vezi și

Marcio Freire și-a pierdut viața în timp ce naviga pe celebrele valuri ale Atlanticului din Portugalia, locul unde se află Canionul Nazaré. "Un bărbat de 47 de ani de naționalitate braziliană a murit în această după-amiază după ce a căzut în timp ce practica surfing în Praia do Norte. Salvatorii au constatat că victima se afla în stop cardio-respirator și au început imediat manevre de resuscitare pe nisip. După mai multe încercări s-a constatat că situația nu poate fi restabilită​", a transmis Autoritatea Națională Maritimă din Portugalia într-un comunicat.

Canionul Nazaré se află chiar lângă coasta estică a Atlanticului, are o adâncime de 5 kilometri și o lungime de 170 de kilometri. Comunitatea temerarilor ce înfruntă valurile a reacționat imediat pe Instagram. "Astăzi l-am pierdut pe unul de-al nostru. A făcut surf toată ziua cu un zâmbet larg pe buze. Așa îl voi păstra în memorie. Legendă", a postat surferul Nic von Rupp.

De asemenea, postând pe Instagram de la Nazaré, colegul surfer brazilian al lui Freire, Thiago Jacare, i-a adus un omagiu prietenul apropiat pe care l-a numit "mai mult decât un idol" și "un adevărat erou".

"Astăzi am pierdut un om grozav, un prieten foarte bun și un surfer legendar, Marcio Freire. Era un spirit atât de fericit, mereu cu zâmbetul pe buze… Odihnește-te în pace, prietene", a reacționat și fotograful sportiv Fred Pompermayer.

Nazaré este locul unde surferul german Sebastian Steudtner a stabilit recordul mondial pentru cel mai mare val cucerit vreodată - 26,2 metri, pe 29 octombrie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Legendarul surfer brazilian Marcio Freire a murit la Nazaré, în Portugalia, "paradisul" valurilor uriașe