Antena Meniu Search
x

Liber la îmbrățișări, în Marea Britanie, între cunoscuți. Din 17 mai vor permise întâlnirile, la interior, între persoanele care nu fac parte din aceeași familie

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat o nouă serie de relaxări, ca urmare a succesului campaniei de vaccinare din statul insular. Astfel, din 17 mai, persoanele care nu fac parte din aceeași familie se pot întâlni, din nou, la interior, distanțarea fizică între persoanele care se cunosc poate fi evitată, iar cuplurile care locuiesc separat se vor putea întâlni, din nou, la interior.

de Redactia Observator

la 11.05.2021, 09:23

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Marea Britanie relaxează o nouă serie de restricții, începând din 17 mai

Britanicii pot respira ușurați. Din 17 mai, o nouă serie de restricții va fi relaxată ca urmare a succesului campaniei de vaccinare. Astfel, cetățenii se pot îmbrățișa din nou și se pot bucura de companie, la interior, fără a mai fi condiționați de restricții anti-COVID. 

La începutul lockdown-ului, cuplurile care nu locuiau în aceeași casă au fost îndemnate să decidă dacă se vor muta împreună sau vor rămâne în locuințe separate. Cei care au locuit separat, în această perioadă, vor putea acum să se reunească, din 17 mai. Cu toate acestea, regulile de distanțare fizică pentru străini vor rămâne în vigoare, scrie Daily Mail

Premierul Boris Johnson a anunțat o nouă relaxare, însă a făcut apel la prudență și "bun simț" din partea cetățenilor, îndemând oamenii să fie precauți în continuare. 

Astfel, începând din 17 mai, persoanele care nu fac parte din aceeași familie se pot întâlni din nou, la interior, în grupuri de maxim șase persoane. Vizitele peste noapte vor fi, de asemenea, permise, în timp ce în aer liber, oamenii se pot întâlni în grupuri de până la 30 de persoane. 

Pe acelaşi subiect

Șeful Guvernuui britanic spune că cele mai recente date arată că decesele și internările au scăzut la cel mai mic nivel din iulie, anul trecut. Luni, în Anglia, Scoția și în Irlanda de Nord nu au fost înregistrat niciun deces cauza de COVID. 

Ce se schimbă în Marea Britanie, începând din 17 mai

  • Oamenii se pot întâlni în grupuri de până la 30 de persoane, în aer liber
  • Grupuri de până la șase persoane, care nu fac parte din aceeași familie se pot întâlni la interior
  • Pub-urile, restaurantele și cafenelele se pot redeschide la interior
  • Sporturile de grup pentru adulți pot fi reluate
  • Muzeele, teatrele, cinematografele, sălile de bingo, stadioanele și zonele de joacă pentru copii se pot redeschide
  • Spectacolele și evenimentele mari se pot organiza din nou, însă cu un număr limitat de participanți
  • Teatrele în aer liber și cinematografe drive-in se vor redeschide
  • Hotelurile și pensiunile se pot redeschide
  • Se pot organiza nunți cu 30 de participanți, dar dansul nu va fi permis

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Liber la îmbrățișări, în Marea Britanie, între cunoscuți. Din 17 mai vor permise întâlnirile, la interior, între persoanele care nu fac parte din aceeași familie