Antena Meniu Search
x

Fostul lider catalan Alejo Vidal-Quadras a fost împușcat în cap la Madrid. Ultimul mesaj postat înainte de atentat

Fostul lider al Partidului Popular, de centru-dreapta, a fost împușcat în cap, joi, la Madrid.  Fostul politician catalan Alejo Vidal-Quadras, în vârstă de 78 de ani, a fost împușcat în centrul capitalei Spaniei, de un bărbat care purta cască de motociclist, în jurul orei 13.30, şi transportat la spital, unde se află în stare gravă. 

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 21:06

Vezi și

Liderul catalan de extremă dreapta, Alejo Vidal-Quadras, a fost împușcat pe strada Núñez de Balboa din Madrid, în plină zi. Potrivit El Independiente a fost împuşcat de un bărbat care mergea pe jos, dar purta o cască de motociclist iar agenția spaniolă EFE a relatat că poliția căuta un motociclist care purta o cască neagră.

Alejo Vidal-Quadras era pe punctul de a pleca cu maşina când o persoană s-a apropiat şi l-a împuşcat de la câțiva metri. Fostul președinte al Parlamentului Catalan a fost transportat la spital în timp ce era încă conștient iar o echipă de poliție s-a deplasat la fața locului pentru a începe ancheta.

Polițiștii caută o persoană care a fugit cu o motocicletă şi care purta o cască neagră. Potrivit surselor El Independiente, până la această oră arma nu a fost găsită. Nici nu au fost efectuate arestări. Poliția a izolat zona în care s-a produs atacul.

Ultimul mesaj al fostului politician pe rețelele de socializare a fost postat la ora locală 12:21 şi se referea la faptul că Pedro Sánchez, premierul în exercițiu, a primit sprijin din partea partidului separatist catalan ca să formeze guvernul, în schimbul amnistierii celor implicați în referendumul pentru independența Cataloniei. 

"S-a convenit deja infamul pact dintre Sánchez și Puigdemont, care zdrobește statul de drept în Spania și pune capăt separației puterilor. Națiunea noastră va înceta astfel să mai fie o democrație liberală și va deveni o tiranie totalitară. Noi, spaniolii, nu vom permite asta."

Vidal-Quadras a fost şeful partidului de centru-dreapta PP din Catalonia în anii 1990 şi apoi europarlamentar până în 2014, după care a colaborat pentru scurt timp cu partidul spaniol de extremă dreapta Vox. A fost de asemenea vicepreşedinte al Parlamentului European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Fostul lider catalan Alejo Vidal-Quadras a fost împușcat în cap la Madrid. Ultimul mesaj postat înainte de atentat